Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Borgerswold Classic Veendam

Door Eindredactie op vrijdag, 4 september, 2015 - 17:03

MOUNTAINBIKE - Op zondag 25 oktober 2015 wordt de eerste editie van de Borgerswold Classic georganiseerd. De Borgerswold Classic is een mountainbike evenement bestaande uit een toertocht in de ochtend. ’s Middags is er een open mountainbike wedstrijd met daaraan gekoppeld het Open Groninger ATB Kampioenschap. Het parcours van de Borgerswold Classic is uniek in Noord Nederland door de technische single tracks en de hoogtemeters. De routes gaan namelijk ook over de voormalige vuilstort.

Toertocht
Om 9.00 uur klinkt het startschot van de massastart van de toertocht bij het Indoorcentrum in Veendam. Hierna is starten individueel nog mogelijk tot 09.30 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden, namelijk 10, 25 en 40 kilometer. Door toevoeging van de 10 km is deelname ook geschikt voor kinderen. Alle deelnemers ontvangen een stuurbordje en op de route is goede verzorging en veel gezelligheid aanwezig.

Wedstrijd
De wedstrijd start om 13.00 uur eveneens vanaf het Indoorcentrum in Veendam. Licentiehouders en recreanten starten gezamenlijk en geneutraliseerd. De afstand van de wedstrijd is 50 kilometer. Er wordt gereden om prijzengeld én het Open Groninger Kampioenschap bij zowel de dames als heren. Het belooft een uniek evenement te worden, dus ook toeschouwers zijn welkom in Borgerswold!

Organisatie
Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Sportpromotie Veendam in samenwerking met Stormvogels Veendam. Doel van de stichting is het organiseren en promoten van sportevenementen in de gemeente Veendam in samenwerking met lokale sportaanbieders.

Meer informatie en inschrijving
Voor meer informatie en voorinschrijving kijk op www.borgerswoldclassic.nl. Voorinschrijving is mogelijk tot uiterlijk donderdag 22 oktober 2015. Inschrijving op 25 oktober 2015 is ook mogelijk.