Overslaan en naar de inhoud gaan

Open Huis Blankensteinkade 2 Veendam

Door Willem van der Werf op vrijdag, 4 september, 2015 - 10:50

Leerlink_20150904_150852.jpg

 OPEN HUIS - Sinds een jaar zijn er in het statige pand aan de Blankensteinkade 2 drie bedrijven werkzaam: Studiebegeleiding Leerlink, Stichting ITOM-taal en TSN Thuiszorg. Nadat het pand jaren heeft leeg gestaan, is er nu weer volop leven in de brouwerij. Aan de voorkant van het gebouw heeft TSN Thuiszorg haarkantoorplek, via de achterzijde kom je in het gedeelte waar ’s morgens Stichting ITOM-taal inburgeraars opleidt en ’s middags Studiebegeleiding Leerlink leerlingen huiswerkbegeleiding en bijles geeft.

TSN Thuiszorg is een welbekende thuiszorg-organisatie.  Medewerkers van diverse wijkteams hebben op de Blankensteinkade 2 een kantoorplek waar ze dossiers kunnen bijwerken, werkoverleg kunnen hebben, sleutels kunnen ophalen en andere regelwerkzaamheden kunnen uitvoeren.

Studiebegeleiding Leerlink heeft zich zes jaar geleden in Veendam gevestigd. Naast de eigenaar Saskia Zeevaart zijn er studenten van de universiteit in dienst als studiebegeleider die leerlingen begeleiden bij hun huiswerk en bijles geven in alle vakken. In het voorjaar zijn er altijd examentrainingen op de locatie, als ook op middelbare scholen waar de studiebegeleiders dan naar toe gaan. Meer informatie kunt u vinden op www.leerlink.nl

Stichting ITOM-taal is een taalinstituut dat cursisten opleidt voor het inburgeringsdiploma op A2 niveau, en daarnaast ook voor het Staatsexamen niveau B1 en B2. Tevens behoort doorburgeren tot de mogelijkheden.

ITOM onderscheidt zich door maatwerk: de cursisten krijgen les in kleine groepjes, waardoor er veel aandacht en tijd is voor de individuele cursist. Dit vertaalt zich in een hoog tevredenheidscijfer, namelijk een 9.1. Dit is, in vergelijking met de andere taalinstituten, het hoogste cijfer per locatie. Het slagingspercentage is bijna 90 procent tegenover het landelijk gemiddelde van 65 procent.

ITOM heeft leslocaties in  Assen, Ruinen, Coevorden, Hoogezand, Veendam, Leek en Emmen (hier loopt het pilot project ‘De allochtone ondernemer’). De leslocaties zijn allemaal goed met het openbaar vervoer te bereiken. Meer informatie kunt u vinden op www.itomtaal.nl

Graag willen wij onze locatie en werkwijze aan alle belangstellenden laten zien. We nodigen iedereen van harte uit omonder het genot van een hapje en een drankje te komen kijken op donderdag 17 september van 16.00 tot 19.00 uur aan de Blankensteinade 2.