Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede editie Sightseeing Run gelopen
met ruim 470 deelnemers

Door Henk Drenth op zondag, 23 augustus, 2015 - 13:27

IMG_2368.JPG

LUDIEKE LOOP - Vorig jaar had Veendam de eerste Sightseeing Run van Nederland in deze grootschalige vorm. Het concept van de Sightseeing Run komt uit België. Met in Veendam als bijtitel “Broez’n deur andermans Hoez’n”. Dat geeft ook meteen het bijzondere karakter van de recreatieve hardloopwedstrijd aan. Met ruim 200 deelnemers werd dwars door een aantal gebouwen “gebroest”, ofwel gerend. (Via deze link is ons artikel nog eens terug te lezen).

IMG_2119.JPG

Overweldigende belangstelling
Afgelopen zaterdag werd er voor het gemeentehuis het startsein gegeven aan 470 deelnemers aan deze ludieke hardloopwedstrijd. De organisatie had naar wens van de deelnemers in 2014 dit jaar twee verschillende routes uitgezet, een van 5 kilometer en  een van 10 kilometer. Vorig jaar was een parcours van 6 kilometer uitgezet. Voor de kinderen was er de speciale Kidsrun van een rondje van een kilometer door het centrum. Daar hebben 55 kinderen aan meegedaan, met de start om 13.00 uur. De tien kilometer ging om 14.00 uur met 290 deelnemers van start, en de vijf kilometer een half uur later met 125 lopers.
 

IMG_2159.JPG

In de organisatie zit een enthousiaste groep mensen met verschillende achtergronden. Met in de werkgroep medewerkers van de gemeente Veendam, ondernemers, medewerkers van vanBeresteyn en van de atletiekvereniging SV Veendam.

IMG_2333.JPG

Unieke belevenis
Prijzen waren er bij de Sightseeing Run niet te winnen, de nadruk ligt bij deze loop op de belevenis en niet op het wedstrijdelement. Voor de hardlopers was het met het rennen zoals door een school, een winkel, hotel beslist iets anders dan een normale hardloopwedstrijd.  Rennen door een school, een winkel, een hotel, zelfs door een verhuiswagen, het gemeentehuis etc. Voor de beide routes was het niet zo moeilijk om  voldoende gebouwen en bezienswaardigheden te vinden.

IMG_2296.JPG

Flitsgasten
De gebouwen waar de deuren wijd openstonden waren dit jaar: Alders, Novo (de Oude Brandweerkazerne), basisschool de Kern, Winkler Prins Raadsgildenlaan (alleen de 5 kilometer) Tennisclub Veendam (alleen 10 kilometer), Honkbalclub The Blokes (alleen 10 kilometer), stadion de Langeleegte, het Waterschapsgebouw, Grandcafe/hotel Parkzicht, vanBeresteyn, het Rabobankgebouw, verhuiswagen Koopsverhuizingen, Valkema Sport en tot slot het Gemeentehuis.

https://nl-nl.facebook.com/sightseeingrunveendam

IMG_2443.JPG