Overslaan en naar de inhoud gaan

Ventoux: een avond voor alleen mannen in vanBeresteyn

Door Eindredactie op vrijdag, 21 augustus, 2015 - 11:27

De film, het boek en veel informatie over wielrennen en mannendingen

MANNEN - Na enkele Ladies Nights nu in vanBeresteyn een avond speciaal voor mannen op donderdag 17 september. Een avond waarin de film Ventoux centraal staat: een film over fietsen, over wielrennen, over de mysterieuze berg de Ventoux maar vooral over mannenvriendschap.

De film is gebaseerd om het gelijknamige boek van Bert Wagendorp en vertelt over vier jeugdvrienden die op hun vijftigste nogmaals op hun racefiets de Mont Ventoux beklimmen. Hierdoor komen er echter allerlei trauma's bovendrijven. Hoofdpersoon Bart (Kasper van Kooten in de volwassen versie) ziet zijn jeugdvrienden weer wanneer wetenschapper Joost (Leopold Witte) een prijs krijgt. De op Pantani lijkende drugscrimineel André (Wilfried de Jong) is net uit de bak; de Belgische gastronoom David (Wim Opbrouck) had altijd al meer met eten dan met fietsen of vrouwen. André komt met het idee de reünie te bekrachtigen door opnieuw de Mont Ventoux te beklimmen, net als dertig jaar eerder.

De film kreeg vier sterren in de recensie van Nicole van Kilsdonk (Nu.nl).

De schrijver Bert Wagendorp is zelf aanwezig op deze avond en zal vooraf worden geïnterviewd over de achtergronden van het boek, over wat hem heeft bewogen dit te schrijven en zijn eigen ervaringen met het onderwerp en is beschikbaar voor het signeren van zijn boek.

Verder wordt de avond ingekleurd met een veelheid aan stands, die allemaal op de één of andere wijze aan dit onderwerp gerelateerd zijn.

In de foyer een aantal stands met typische ‘mannendingen’. Deelnemende zaken zijn: Mulder Motoren, Primera boeken en sigaren, Jac. Sulter fietsen, Thijs Dijkstra Whiskey en bierbrouwer Jan Abbing.

Inloop 19.00 uur, de inleiding begint om 19.30, de film start om 20.45 uur.

Een entreekaart kost € 12,50 en is inclusief een hapje, drankje en garderobe.
De theaterkassa is geopend van ma - vr van 13.00 uur - 16.30 uur.
Reserveren kan via 0598-634566 en per email vanberesteyn@veendam.nl