Overslaan en naar de inhoud gaan

De stadsflora is verrassend in Hoogezand

Door Eindredactie op vrijdag, 21 augustus, 2015 - 10:25

HOOGEZAND - De wilde flora beperkt zich gelukkig niet alleen tot de natuurgebieden. Ook in onze verstedelijkte omgeving staan verrassend leuke planten. De stedelijke omgeving lijkt plantonvriendelijk. Het gebruik van de ruimte is intensief. Er wordt gepekeld, onkruiden worden mechanisch of chemisch bestreden. Maar toch weten vele soorten in ons stadsmilieu te overleven. Er zijn ook voldoende achterafplekken waar planten een verborgen bestaan hebben. Als er voldoende gaten en spleten in het wegdek zijn, weten planten deze wel te vinden. Zaden kunnen van ver komen, bijvoorbeeld aan autobanden , in het kielzog van de trein en met scheepsladingen  belanden zaden uiteindelijk op de plek waar ze kunnen kiemen.
De Nederlandse flora telt zo’n 1500 soorten, vele kom je in de stad nooit tegen, maar zo’n 700 soorten is er kind aan huis.

Op zondagmiddag 30 augustus starten we onze wandeling om 14.00 uur  bij het natuurhuis Gooregt (locatie kinderboerderij, Burgemeester van Royenstaart 11-13) en gaan we op zoek naar die ene zeldzame soort. Het zou maar zo kunnen!

Deze middag wordt georganiseerd door het I.V.N. (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid)
Voor niet leden € 2,00 per persoon en voor leden is deze middag gratis.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Brangien Struyk, tel: 0598-323040.