Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek toont geen botulisme aan rondom
het scoutingterrein in Borgerswold

Door op donderdag, 20 augustus, 2015 - 01:11

BORGERSWOLD - De gemeente Veendam heeft, samen met waterschap Hunze en Aa’s, onderzoek gedaan rondom het scoutingterrein in Borgerswold.

De gemeente Veendam heeft dit gedaan naar aanleiding van een melding over een hond met ziekteverschijnselen. De dierenarts had het vermoeden van botulisme. Onderzoek heeft hierover geen uitsluitsel gegeven en het is helaas niet mogelijk dit nu alsnog vast te stellen door een nieuw onderzoek.

Onderzoek
Waterschap Hunze en Aa’s is verantwoordelijk voor de waterkwaliteit in de gemeente Veendam. Het waterschap en de gemeente Veendam werken hierbij nauw samen. Botulisme is alleen vast te stellen door middel van een bloedonderzoek of een kadaver te laten onderzoeken. Bij de gemeente zijn geen andere gevallen bekend. Het waterschap heeft ook de mogelijkheid van blauwalg in het water onderzocht. Er zijn echter geen typen blauwalg aangetroffen waarvan honden ziek kunnen worden. Ook zijn er geen dode waterdieren aangetroffen die mogelijk tot een besmetting van botulisme zouden hebben kunnen leiden. Bij de gemeente zijn geen andere gevallen bekend.