Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitbreiding parkeerschijfzone centrumgebied Veendam

Door op donderdag, 20 augustus, 2015 - 01:09

CENTRUM - Wethouder André Hammenga heeft op 17 augustus 2015 op de parkeersplaats Promenade de starthandeling verricht voor de uitbreiding van de parkeerschijfzone (blauwe zone) in het centrum van Veendam.

Met de uitbreiding van de zone wordt het winkelend publiek nog meer parkeergelegenheid in het centrum geboden.

Uitbreiding
Het bestaande gebied wordt uitgebreid met de parkeerplaatsen aan de Burgemeester De Hoopstraat, Museumplein, Beneden Oosterdiep gedeelte ter hoogte van de Veenlustflat, een deel van het parkeerterrein Promenade ( twee rijen parkeerplaatsen aan de zijde van het ABC-complex) en Kerkstraat-West. De feitelijke invoering van de parkeerschijfzone aan de Kerkstraat-West volgt na afronding van de herinrichting van deze straat. In de parkeerschijfzone is van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur een parkeerschijf nodig om te parkeren. De maximale parkeerduur is 2,5 uur.

Blauwe zone
Sinds maart 2014 is in een deel van het centrumgebied van Veendam een parkeerschijf nodig om te parkeren. Na het afschaffen van het betaald parkeren in 2011 bleek dat de meest aantrekkelijke parkeerplaatsen in en direct grenzend aan het centrum van Veendam door langparkeerders in gebruik werden genomen. Het gemeentebestuur heeft daarom in 2014 besloten een parkeerschijfzone in te stellen op het gedeelte Bocht Oosterdiep tussen de Julianalaan en de Kerkstraat, het Julianapark en het Kerkplein. Dit is later uitgebreid met het parkeerterrein aan de J.G. Pinksterstraat. Begin 2015 heeft de gemeenteraad de aanbevelingen van de uitgevoerde evaluatie overgenomen om een aantal parkeerlocaties toe te voegen. Daarmee wordt ook aan het verzoek van de winkeliersvereniging en omwonenden tegemoet gekomen.