Overslaan en naar de inhoud gaan

TC Veendam ook Tenniskidsvereniging

Door Willem van der Werf op woensdag, 19 augustus, 2015 - 09:00

20150818_Tennis_IMG_0671A.JPG

TENNIS - Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen met de sport om te gaan en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel, daar draait het om bij Tenniskids.

Binnen Tenniskids werken tennisleraren met oefeningen die zijn afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen zodat ze het spel zo snel mogelijk leren spelen. Tenniskids gebruikt drie kleuren in de opeenvolging van verkeerslichten die de vooruitgang van kinderen in tennis in kaart brengt: Rood, Oranje en Groen. Deze kleuren hangen samen met de leeftijd en mogelijkheden van de jeugdleden.

Inmiddels zijn er in Nederland ruim 700 officiële Tenniskidsverenigingen en meer dan 1.300 tennisleraren die lesgeven met de Tenniskidsmaterialen. Middels het tekenen van de overeenkomst Tenniskids, sluit TC Veendam zich hierbij aan. Clubtrainer, Michael Woldhuis, volgt de cursus Tenniskids en heeft daarmee nog meer bagage om de tennisport verslavend leuk te maken.

Foto:
Ondertekening overeenkomst Tenniskids. Links op de foto Sandra Leutscher, vz Jeugdcommissie TC Veendam en rechts Guido Hansman namens de KNLTB.