Overslaan en naar de inhoud gaan

Hee doe Klounedag in Veendam
Zaterdag 15 augustus

Door Eindredactie op maandag, 10 augustus, 2015 - 16:00

20150810_de_clownswagen_1.jpg

BOGDIKE - Zaterdag 15 augustus is de laatste dag van de basisschoolvakantie. Dat geldt althans voor de schoolkinderen. Onderwijzers zijn al weer druk doende het komende schooljaar voor te bereiden. De stichting Bogdike wil - net als de afgelopen twee jaar - de schoolvakantie weer eindigen met een grote knal. De stichting organiseert i.s.m. Kindercentrum Hoi PIppeloi en Summerfun wederom de Hee doe Kloune dag in Veendam.

Rode neuzen spektakel
Wat was het de afgelopen twee jaar superleuk op Hee doe Kloune dag. Ook dit jaar weer wordt het centrum van Veendam bevolkt door een groot aantal clowns. Ze komen uit alle hoeken en gaten, die clowns. Er komt weer een aantal ballonclowns; er wordt weer geschminkt; steltloopclowns bevolken het Veendammer centrum; een improvisatieclown doet waarin hij goed is: improviseren; een glitter-tattoo clown kan je laten schitteren; een tweetal meezing gitaarclowns zingen het hoogste lied en een jongleurclown jongleert. Natuurlijk is Okidoki ook weer van de partij.

De reizende clownswagen
Een klassieke, gerestaureerde circuswagen (pipowagen) zorgt voor het perfecte decor, waarmee Arno Huibers zijn clowneske theaterprogramma naar buiten brengt. Kom dat zien op het Veenlustplein.

Kom als clown verkleed
Kinderen doen mee! Zij kunnen als clown verkleed naar het centrum komen en thuis of op de daartoe ingerichte plekken in het centrum tot clown (laten) schminken. Uiteraard nemen de kinderen weer hun vaders, moeders, opa's en oma's, ooms en tantes mee naar de Hee doe Kloune dag. Die dag is het extra gezellig toeven en winkelen in Veendam.

Kindercentrum Hoi Pippeloi
Op het Museumplein is Kindercentrum Hoi Pippeloi actief. Op het gras voor Hotel Parkzicht kunnen de kinderen meedoen met spelletjes. Verder kun kinderen zich bij Kindercentrum Hoi Pippeloi laten schminken en samen met kinderkledingzaak Mijn Kamerrr kunnen ze op het Museumplein meedoen met stoeptekenen. Er zijn leuke prijsjes voor de mooist getekende clowns.

De Hee doe Kloune dag begint om 13.00 uur en duurt de hele middag.