Nieuws, Summerfun

Enthousiaste deelnemers aan de Kinderspelquizshow_MG_5518.jpg

SUMMERFUN - Het zomerseizoen voor Summerfun is bijna ten einde maar op woensdagmiddag 5 augustus werd er een gezellige Kinderspelquizshow gehouden in de bibliotheek. Presentator Ronald Kieftenbelt (ook goochelaar en clown) leidde de quiz. Vooraf was al aangekondigd dat de middag zou bestaan uit een hoog 'doe maar mee' gehalte en dat bleek helemaal waar te zijn. Vragenrondes werden afgewisseld met kleine wedstrijdjes.

Ronald vertelt dat hij voor de eerste keer in de bibliotheek van Veendam deze spelletjesmiddag houdt. 'We verzinnen elke keer iets anders want we gaan door het hele land.'

_MG_5520.jpg

Als eerste legt Ronald uit wat er op het programma staat. 'Zijn jullie goed in quizzen?' vraagt hij terwijl er nog meer belangstellenden bij komen zitten om mee te doen. Er worden 3 teams samen gesteld. Team oranje, geel en blauw. Ronald maakt van langwerpige ballonnen een hoofdband en een soort zwemband voor de deelnemers. De quiz begint met een vragenronde. Er komen foto's op een TV scherm tevoorschijn met de vraag wie dit is. Voor de volwassenen onder ons is het ook herkenbaar want opeens komt pippi langkous tevoorschijn op het scherm! Jong en oud, wie kent haar niet! Na de eerste vragenronde worden de antwoordblaadjes tussen de teams gewisseld zodat elk team de antwoorden van het andere team nakijkt. Zo verloopt elke vragenronde. Er wordt ook een beroep gedaan op de kennis van TV en de algemene kennis wordt getest met vragen als: wat is de naam van de ster die het dichtste bij onze planeet staat? Volwassenen hebben hier vaak geen idee van maar de deelnemende kinderen weten dat dit de zon is. 'Dit gebeurd vaak', zegt Ronald. Kinderen weten vaak antwoorden op vragen die wij als volwassenen niet weten.' Maar er zijn ook vragen waar bijna iedereen het antwoord wel op weet zoals: welk kleur ontstaat als je rood en blauw met elkaar mengt? Antwoord: groen.

_MG_5542.jpg

Zoals gezegd was het 'doe maar mee' gehalte hoog. Zaklopen was bijvoorbeeld een onderdeel. Hier werd een estafette run van gemaakt waarbij iedereen fanatiek mee deed. Als finalespel moesten de teams door een stoffen tunnel kruipen en daarna een ballon oppompen. Dit moest 5 keer gebeuren zodat je een mooie grote ballon krijgt. Deze moest natuurlijk ook nog dicht worden geknoopt.

'Ik heb de uitslag!', zegt Ronald na het laatste onderdeel. 'Het blauwe team heeft gewonnen!'

Het was een gezellige middag. 'Ik vond het een groot succes en het is mooi om te zien dat de kinderen zoveel plezier hadden aan de spelletjes', aldus Ronald Kieftenbelt.

Fotoalbum: