Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderopvang Meander organiseert sponsorloop
voor CliniClowns

Door Eindredactie op dinsdag, 4 augustus, 2015 - 20:00

Kinderopvang_Meander .png

SPONSORLOOP - Op donderdag 13 augustus van 10-12 uur organiseert Kinderopvang Meander een sponsorloop voor Stichting Cliniclowns Nederland. Zo’n 40 kinderen zetten zich op die dag in voor het bijzondere werk van de CliniClowns. Door op een “cliniclowneske” manier mee te doen aan de sponsorloop halen de kinderen geld op. Zo zorgen ze ervoor dat kinderen met een ziekte en/of handicap onvergetelijke momenten van afleiding en plezier krijgen.

De sponsorloop wordt gehouden op de locatie Zuidenveld. Dat het een spectaculaire actie wordt is duidelijk, maar we houden nog graag even geheim hoe het er allemaal uit komt te zien.

De kinderen, vanaf 2,5 jaar en ouder, zijn allemaal heel gemotiveerd om mee te doen. Ze zijn actief op zoek gegaan naar familie, vrienden, kennissen die hen wilden sponsoren. Dat is gelukt, maar eerst moeten ze natuurlijk nog flink in de benen om hun rondjes te lopen tijdens de sponsorloop.

Lopen voor het goede doe
De kinderen lopen voor een goed doel. Onder andere voor kinderen als Yair, een jongentje van 2 jaar dat regelmatig naar het ziekenhuis vanwege een ernstige benauwdheid. Dit zijn angstige momenten voor hem maar natuurlijk ook voor zijn ouders. Het enige wat dan helpt is een CliniClown die zorgt voor pretogen. Zo kan Yair even vergeten dat hij ziek is en gewoon kind zijn.

Kinderopvang Meander helpt Yair en vele andere kinderen heel graag. Dat kan al voor 35,60, want voor dat bedrag krijgt een kind een CliniClown op bezoek in het ziekenhuis of zorginstelling.

Ook heeft Kinderopvang Meander een persoonlijke band met de CliniClowns. BSO medewerkster Inge Huisman is namelijk vrijwilligster bij de CliniClowns. Zij verteld regelmatig hoe belangrijk het werk van een CliniClowns is.

We hopen na de sponsorloop een mooi bedrag te kunnen overhandigen!