Overslaan en naar de inhoud gaan

Blessure velt tennissende tandarts van der Wal
uit Veendam

Door op zondag, 2 augustus, 2015 - 22:51

20150802_Ierland_157A.JPG

TENNIS - De tennissende tandarts Sebastiaan van der Wal uit Veendam heeft slechts een bronzen medaille gewonnen op de WMHG, de “World Medical and Health Games”. Deze zesendertigste WMHG werden dit jaar gehouden in het Ierse Limerick. Het universiteitscomplex van Limerick werd omgebouwd tot een Olympisch dorp, waar ook alle 1000 medische sporters uit 40 verschillende landen en de Franse organisatie overnachtten.

Een heel bijzondere ervaring, bijna alle onderdelen binnen een straal van drie kilometer, zo vond van der Wal. “Normaal heb je alleen oog voor je eigen sport en sportfaciliteiten, maar nu was je in de gelegenheid ook eens de andere sportonderdelen te aanschouwen.” Helaas werd het tennistoernooi gehouden bij LLTC (Limerick Lawn Tennis Club), een roemrijke vereniging midden in de stad en niet binnen het terrein van de universiteit .

Van der Wal kwam als gevolg van een kuitbeenblessure alleen uit in het herenenkel. Door het zeer goede serveren wist hij de kwartfinale tegen de Zwitser Michael Sickenberg, tevens wereldkampioen tennis bij de artsen, nog te winnen. Zoals de hele week, ook deze dag druilerig weer. De zes grasbanen van het tennispark waren daardoor erg glad en vochtig. Verder spelen bleek vervolgens niet mogelijk, waardoor hij ook het herendubbel en het gemengd dubbel moest opgeven. 

20150802_Ierland_161A.JPG

Derde van links is Aukje van der Wal

Voor zijn vrouw Aukje van der Wal verliepen de spelen wel succesvol. Zij verloor de finale van het gemengd dubbelspel en verdiende daarmee, met haar Argentijnse partner Horacio Melo, een zilveren medaille. In het damesdubbelspel met haar Duitse partner Maren Leupert werd zelfs goud behaald.

Volgend jaar, zo is tijdens de sluitingsceremonie bekendgemaakt, zullen de zevenendertigste spelen plaatsvinden te Maribor in Slovenië. 

20150802_Ierland_142A.JPG