Overslaan en naar de inhoud gaan

Brocante bij Belinda Veendam in een nieuw jasje

Door op donderdag, 16 juli, 2015 - 13:27

veenhuis_00.png

VEENLUSTPLEIN - Brocante bij Belinda, voorheen gevestigd aan de Kerkstraat 38 in Veendam, begint helemaal opnieuw met een uniek concept voor Veendam. De winkel van Belinda Dethmers is gericht op de inkoop en verkoop van antiek, brocante, duurzame kleding, sieraden, enz. “Het ging hartstikke goed in het afgelopen jaar, maar ik merkte dat er vraag was naar een nieuw soort onderneming. Gedreven vanuit een sociaal hart is daarom besloten de ondernemingsvorm aan te passen naar een zgn. Social Enterprise ofwel Sociale Onderneming.”

De nieuwe onderneming heeft hart voor de kwetsbare medemens. Daarom willen we naast de winkel zelf, arbeidsmatige dagbesteding aanbieden aan personen, met als belangrijkste doel deze personen herstel te bieden en ze daardoor mee te laten participeren in de samenleving. “Uniek voor Veendam dus en zelfs voor onze provincie” aldus Belinda Dethmers, eigenaresse van ’t Veenhuus. “Want zo gaan we heten vanaf 24 juli”.

Ook de gemeente Veendam is nauw betrokken bij de ontwikkelingen van deze nieuwe onderneming. “Het zijn prachtige initiatieven die ontwikkeld worden voor Veendam en uniek voor de provincie.”

Naast arbeidsmatige dagbesteding biedt ’t Veenhuus op sociaal gebied ook een podium voor ontmoeting. Daarnaast bied ’t Veenhuus naast verkoop van duurzame artikelen, ook de mogelijkheid voor het huren van stellingen door particulieren en ondernemers.  

“We hebben als doel gesteld om een sociale onderneming te zijn waarbij winst maken geen doel op zich is, maar een middel is om onze maatschappelijke doelstellingen te verwezenlijken.”

De 2-daagse opening is op 24 juli vanaf 13:15 en 25 juli vanaf 11:00. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen onder het genot van een hapje en een drankje. Voor kinderen is er een pringkussen en worden er beide dagen gratis prijzen uitgedeeld middels een rad van fortuin!

’t Veenhuus is op dit moment nog druk bezig met een verbouwing aan het pand aan het Veenlustplein 16 (voorheen de bibliotheek). U kunt via Facebook en de website op de hoogte blijven. Ga hiervoor naar hetveenhuus.nl of onze Facebook pagina: Het Veenhuus.