Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorlichtingsmarkt maatschappelijke stages
op dinsdag 6 oktober 2015

Door op vrijdag, 21 augustus, 2015 - 15:44

20150707_MAS_Foto550-HARSXM3X.jpg

Eind juni werden op de Winkler Prins de jaarlijkse MaS certificaten uitgereikt. Derdejaarsleerlingen hebben in het schooljaar 2014-2015 rond de 10.000 uren maatschappelijke stage gedaan. In het 3e leerjaar vullen de leerlingen 30 uren MaS in hun vrije tijd door het doen van vrijwilligerswerk. Zij leren hierdoor het belang inzien van vrijwilligerswerk als een onmisbaar onderdeel van een goed functionerende samenleving. Via de maatschappelijke stage leren ze bovendien organiseren en worden hun sociale vaardigheden verder ontwikkeld. De Winkler Prins en het Steunpunt Maatschappelijke Stages van Compaen gaan in het nieuwe schooljaar daarom ook gewoon door met de MaS, ondanks dat deze op 1 januari 2016 officieel wordt afgeschaft.

Om de nieuwe derdeklassers goed voor te bereiden op hun maatschappelijke stage organiseren zij gezamenlijk op dinsdagavond 6 oktober 2015 weer de jaarlijkse MaS markt in de aula van de Winkler Prins. Tijdens de markt kunnen vrijwilligersorganisaties zich met een stand presenteren aan de leerlingen en hun ouders, en uw vrijwilligerswerk op een leuke manier onder de aandacht brengen. De voorlichting vindt plaats in twee rondes. Voor u als organisatie zijn er geen kosten aan verbonden. De jaarlijkse voorlichtingsmarkt is een groot succes, zorg daarom dat uw organisatie ook op de markt vertegenwoordigd is.

Organisaties uit Pekela en Menterwolde worden van harte uitgenodigd om zich ook te presenteren want leerlingen van de Winkler Prins wonen immers niet alleen in de gemeente Veendam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bijka Scholtens van het Steunpunt Maatschappelijke Stages van Compaen, tel. 0598-698119.
Aanmelden kan via e-mail: bscholtens@compaenveendam.nl  

20150707_MAS_Foto550-8YIP7NWO.jpg