Overslaan en naar de inhoud gaan

THOR opnieuw succesvol

Door op zondag, 28 juni, 2015 - 17:27

20150628_THOR_20150627_124652_AA.jpg

ZWEMMEN - Vorige week werden de minioren van THOR kampioen tijdens de 25 meter finales. Deze week deden ze dat nog eens over tijdens de 50 meter finale.

In Hoogezand stonden de 50 meter vlinderslag, schoolslag, rugcrawl en borstcrawl op het programma tijdens de afsluitende finale van de 50 meter competitie. Eerder dit seizoen hadden meerdere zwemmers van THOR zich hier al voor geplaatst.

De minioren kwamen weer als eerste aan de start en begonnen meteen weer goed. Katja Wierda behaalde een 2e plaats op de schoolslag en een 1e plaats op de rugcrawl en borstcrawl. Tessa Joosten werd 1e op de schoolslag en borstcrawl en 2e op de rugcrawl. Yke Spelde behaalde driemaal een 2e plaats en wel op de schoolslag, rugcrawl en borstcrawl. Bij de jongens minioren wisten Sem Hiddingh, Sven Brongers en Robin Brongers vier keer goud te behalen. Sem op de schoolslag, Sven op de rugcrawl en borstcrawl en Robin was het snelste op de schoolslag. Daarnaast wist Robert Joosten nog een bronzen medaille op de rugcrawl te behalen. Samen met Elise Roelfs, die net buiten de prijzen viel, wisten ze net als vorige week van de 18 deelnemende verenigingen kampioen te worden.

20150628_THOR_IMG-20150620-WA0004_AA.jpg

’s Middags kwamen de junioren aan de start en konden de 1e plaats in het verenigingsklassement vast houden. Chayenne Battjes wist een 2e plaats op de rugcrawl en een 3e plaats op de vlinderslag en borstcrawl in de wacht te slepen. Janine Roelfs was het snelst op de borstcrawl en werd 2e op de rugcrawl. Bram Joosten werd 3e op de rugcrawl.

Bij de jeugd was Reina Poelman de enige THOR deelnemer. Zij werd twee maal 1e, op de vlinderslag en rugcrawl , 2e op de schoolslag en 3e op de borstcrawl. Hiermee werd THOR uiteindelijk 2e in het eindklassement en werd een succesvol zwemseizoen afgesloten.