Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Vakantie Doeboek van Summerfun overhandigd
tijdens voorstelling Zuiderzeepiraten

Door Henk Drenth op donderdag, 25 juni, 2015 - 12:00

IMG_1463.JPG

BETROKKEN - Al 15 jaar organiseert Summerfun van welzijnsstichting Compaen tijdens de zomervakanties allerlei leuke activiteiten voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. Inmiddels 15 jaar verder helpen de deelnemende kinderen van toen nu mee als begeleider. Niet alleen tijdens de zomervakantie worden er activiteiten georganiseerd, maar ook op andere momenten en in andere vakanties. Summerfun is er voor kinderen in Veendam en Wildervank.

IMG_1302.JPG

Als een cadeautje wordt het 15 jarige bestaan voor leerlingen van de basisscholen met een Vakantie Doeboek gevierd. Het doeboek is gemaakt door Summerfun en Centrum Jeugd en Gezin.

Woensdagmiddag is in de bibliotheek het eerste exemplaar door goochelaar Marc Luijben uitgereikt. Het boek is in samenwerking met coördinatrice Bijka Scholtens van Summerfun, coördinatrice Arlette Julsing van Centrum voor Jeugd en Gezin, en vooral door stagiaire Valerie Hutten samengesteld. Het eerste exemplaar mocht door Marc Luijben aan Valerie worden uitgedeeld.

IMG_1364.JPG

De goochelaar en entertainer komt uit Nijmegen. Marc heeft in de bibliotheek met zijn gratis voorstelling Zuiderzeepiraten tevens Summerfun geopend. In een van zijn acts liet hij munten verdwijnen en weer tevoorschijn komen. Altijd handig bij een goudschat. De kinderen beleefden veel plezier met de voorstelling over de piratenjongen Pablo die kapitein wilde worden, met de verassende acts en ze werden bij veel dingen betrokken.

IMG_1442.JPG

Het Doeboek staat boordevol leuke activiteiten, uitjes en evenementen. Niet alleen voor in de gemeente Veendam maar ook in de omgeving. Aan het Vakantie Doeboek is meegewerkt door; Alida's poppenhuismuseum, Bibliotheek Veendam, Borgerswoldhoeve, Centrum Jeugd en Gezin, Filmhuis vanBeresteyn, Gemeente Veendam - afd. sport, Gemeente Veendam - afd. voorlichting, Noord-Nederlands Trein & Tram Museum, Scouting Veendam, S.T.A.R, Stichting Bogdike, Summerfun Compaen, Tropiqua, Veenkoloniaal Museum en de VVV.

IMG_1468.JPG

De meewerkende organisaties hebben elk hun pagina’s in het doeboek met allerlei leuke gerelateerde doedingen, zoals opdrachtjes, verhalen en zelf lekkere dingen maken.

Het Vakantie Doeboek is vandaag naar de scholen gegaan en wordt aan alle leerlingen in de groepen 5 en 6 uitgedeeld.

Het team van Summerfun 2015 bestaat uit; Annique Panman, Bart Kruizinga, Bijka Scholtens, Canan Akcora, Roelof en Sina van Houten, Tessa Hooijer en Zainab al-Zubaidi.