Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezellige Artiestenavond bij Break!
voor leden Vriendschapskring en bewoners woongemeenschappen

Door Henk Drenth op maandag, 22 juni, 2015 - 16:06

IMG_9755.JPG

DANKBAAR WERK - De vrijwilligers van de Vriendschapskring hebben bij Jongerencentrum Break! hun leden, en ook aan bewoners van woongemeenschappen, een leuke avond bezorgd met het houden van een artiestenavond. Hun doelgroep zijn mensen met een verstandelijke beperking. Voor de leden worden er meer leuke dingen georganiseerd, zoals uitstapjes en dergelijke zodat ze niet vereenzamen. De artiestenavond is dit jaar voor het eerst, en gemiddeld 1 keer per 4 maanden kunnen bij Break de voetjes van de vloer. De artiesten geven gratis medewerking, en ook bij hun is het met zichtbaar veel plezier. Dat ook een wisselwerking gaf, eigenlijk gaven ze elkaar een feestje.

IMG_9752.JPG

De Vriendschapkring is een onderdeel van Humanitas. Marga de Vries is een van de betrokken vrijwilligers van de Vriendschapskring. Zij wilde heel graag iets voor deze doelgroep gaan doen, en had de artiestenavonden bedacht. En dan niet alleen voor leden van de Vriendschapskring. Maar ook voor de bewoners in de woongemeenschappen De Gilde, het Thomashuis, de NOVO, De Oude Brandweerkazerne en van de Zorgboerderij Dekkersnest. Marga heeft er bezoeken afgelegd en folders verspreid. Ook zijn de artiesten door haar geboekt. Natalie Mulder, stageloopster bij Break, en vrijwilliger Tim Huizenga gaven haar de nodige bijstand. Natalie heeft het uitgewerkt en de uitnodigingen verstuurd.

IMG_9813.JPG

De ING bank geeft ondersteuning aan deze avonden, en zijn er medewerkers aanwezig als gastheer en gastvrouw voor de bezoekers. Ook begaven ze zich met de bezoekers op de dansvloer en gingen in de polonaise mee. De eigen DJ groep Atomic van het jongerencentrum had weer het licht en geluid verzorgd. De belangloze medewerking was de artiesten Second Out, Christo, Auke, Patrick, Jeroen Oelen, Leone Speelman en Harmke.

IMG_9780.JPG