Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Nederlandse kampioenen bij de dames en heren
Beach socces Blauwestad
Nedmag verdienstelijk op derde plek

Door op zondag, 21 juni, 2015 - 14:06

NK_Beach_Soccer.gif

BLAUWE STAD - De Open NK Beach Soccer in de Blauwestad mag zich, terwijl er met zondag nog een dag is te gaan, na vandaag al het succesvolste in de nog maar korte historie noemen. Met een prachtig deelnemersveld werd vooraf al een spannende strijd verwacht. Dit verwachting is uitgekomen en de publieke belangstelling liet, naarmate de finales naderden, niets te wensen over. Als voorzitter van de organisatie liet Mick Zuurman zich glunderend ontvallen “dit succes pakken ze ons niet meer af”.

BEDRIJVEN COMPETITIE
Nieuw dit jaar was de beach soccer competitie voor bedrijven en instellingen. Als voorproefje op het echte kampioenschap streden vrijdagavond 7 teams voor de wisselbeker en daarmee voor de hoogste eer. In een mix van sportiviteit en gezelligheid keerden alle teams tevreden naar huis, maar niet zónder te zeggen dat ze volgende jaar zeker weer van de partij zullen zijn. Op vrijdag 8 juli 2016.

De eindstand in deze competitie is:
1. Café Timeless Winschoten
2. Haan Personeelsdiensten Nieuwe Pekela
3. Nedmag Veendam
4. NC Websites Winschoten
5. Boelie’s Pub Winschoten
6. Oldenburger Fritom Veendam
7. Lentis Winschoten

G-VOETBAL
Deze categorie is met stip de oogappel van de organisatie. Met veel inzet heeft het, met teams uit de drie noordelijke provincies, een representatief deelnemersveld bijeen weten te brengen. In een halve competitie werd er met veel spelvreugde geprobeerd regerend Nederlands kampioen Drenthina van de troon te stoten. Bijna was dat gelukt door provinciegenoot FC MEO uit Meppel. Drenthina wist uiteindelijk toch beslag te leggen op de kampioensschaal en mag zich, tot het eerste weekend van juli in 2016, Nederlands kampioen noemen. Voorzitter Mick Zuurman; “we willen het G-voetbal koste wat kost aan de Open NK blijven verbinden. Het bieden van plezier aan die doelgroep is voor ons een vanzelfsprekendheid.”

De eindstand bij het G-voetbal:
1. Drenthina Emmen
2. FC MEO Meppel
3. Kids United Groningen
4. HS ’88 Hoogezand - Sappemeer
5. SC Joure Joure

DAMES
Het aantal deelnemende teams bij de dames was groter dan ooit. Ook hier waren de provincies Friesland, Drenthe en Groningen rijkelijk vertegenwoordigd. Vanaf zaterdagmorgen 09:00 uur tot en met de finale rond 18:00 uur lieten de dames zien dat zij ook serieus genomen willen en ook mogen worden als het om het voetballen gaat. In de slipstream van de Oranje dames in Canada werd menig pittig partijtje gespeeld, terwijl goed voetballen daarbij niet werd vergeten. In de halve finales kwamen elkaar tegen Oranje Nassau en Farmsum (uitslag 4-2) en Muntendam en de zeer verdienstelijk acterende de jonge meiden van SJO WVC (uitslag 5-3). In de daaropvolgende finale kruisten Oranje Nassau en Muntendam elkaar de dus degens. Na de reguliere speeltijd stond er 1 - 1 op het scorebord. Het nemen van penalty’s werd daarmee beslissend. Oranje Nassau liet zien daar net iets beter in te zijn en mochten zich tot Nederlands kampioen laten kronen. De schaal prijkt tot de volgende editie op het sportpark Coendersborg in de stad Groningen. Voorzitter Mick Zuurman; “er zit groei in het damesvoetbal en dat merken wij ook. Daar zijn we erg blij mee. Volgend jaar verwachten we nóg meer damesteams die zich aan elkaar willen meten. De voorwaarden daarvoor zijn door ons geschapen.”

HEREN
Regerend kampioen zvv WMC uit Winschoten mocht zich al drie keer kampioen noemen. De loting, verricht door wethouder Bard Boon van de gemeente Oldambt, bracht dat stadgenoot WVV 1896 in dezelfde poule terecht kwam. Naast nog enkele sterke ‘poule-genoten’ moest de kampioen zaterdag fors aan de bak om de schaal te verdedigen. Bij beach soccer is vooraf nooit te voorspellen of de kampioenskandidaten ook daadwerkelijk in de finale terecht komen. Met veel doelpunten over en weer, aangevuld met her een der een portie geluk, komen er verrassende uitslagen op het scorebord te staan. De wedstrijden zijn voor het publiek erg leuk om te bekijken. Saai wordt het nooit. In de ene halve finale werden nieuwkomer Gieten en hoofdklasser Harkemase Boys aan elkaar gekoppeld (uitslag 0-5). De andere halve finale was die tussen Roden en Westerlee (eindstand 1-0). Dit hield in dat Harkemase Boys en de kersverse 2e klasser Roden het op het hoofdveld in de finale tegen elkaar op moesten nemen. Net als bij de dames eindigde deze eindstrijd in 1-1. Penalty’s moesten ook hier uitsluitsel geven. De Harekieten uit Harkema trokken daar aan het langste eind. Naast winnaar van de KNVB Noord districtsbeker mogen ze zich voor een jaar Nederlands Kampioen Beach Soccer noemen. Twee mooie prijzen die het net niet halen van promotie naar de Topklasse in een ander daglicht plaatsen. Voorzitter Mick Zuurman; “Een mooie affiche, zo’n finale tussen Friesland en Drenthe. Daarmee wordt er steeds meer gestalte gegeven aan wat we graag willen. Namelijk minimaal 2 deelnemers per provincie die we in de Blauwestad mogen verwelkomen. Niets staat dat wat ons betreft nog in de weg”.

ZONDAG
Zondag is het de beurt aan de D-pupillen, waaronder titelverdediger FC Ter Apel ’96, en de B-junioren. Wie de kanshebbers zijn is moeilijk in te schatten. Met de komst van FC Emmen D1 zou je denken dat het een uitgemaakte zaak is wie kampioen wordt. Echter is, zoals eerder gememoreerd, bij beach soccer niets zeker. Bij de B-ers komt WVV 1896 sterk voor de dag, maar ook daar geen garanties. De poulewedstrijden beginnen om 09:30 uur. De finales beginnen rond 15:30 uur. Op het Noordstrand in de Blauwestad, aan de Strandweg in Midwolda.