Overslaan en naar de inhoud gaan

Afsluiting jubileumjaar vanBeresteyn goed bezocht
Openlucht Midzomeravond Promsconcert
Klassiek ontmoet Pop

Door op zondag, 21 juni, 2015 - 17:00

_MG_4346.jpg

MUZIEK - Zaterdagavond sloot ​vanBeresteyn het jubileumjaar af met een gratis toegankelijk Openlucht Midzomer Promsconcert. Medewerking werd verleend door het Veenkoloniaal Symfonie Orkest, Ellen ten Damme, de Troebadoers, Gerry Wolthof, Irene Wilkens en Marianne van der Velde.

_DSC1022.jpg

Voorafgaand aan het avondprogramma werd overdag voor de eerste keer ‘Veendam VolKoren’ georganiseerd. In het centrum traden op verschillende plekken   koren uit de omgeving op. Ook de Winkler Prins Harmonie en Voorwaarts in Veendam waren te zien en te beluisteren.

_DSC1073.jpg

vanBeresteyn bestaat dit jaar 10 jaar en vierde dat met verschillende activiteiten waarvan een groots Midzomernachtfeest de afsluiter was. In samenwerking met meerdere partijen als horecagelegenheden, de Stichting Bogdike, de gemeente Veendam en initiatiefnemer Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn werd op het plein een groot podium gebouwd dat plaats bood aan het 70-koppige Veenkoloniaal Symfonieorkest onder leiding van Lubertus Leutscher. 

Het orkest werd in een aantal nummers bijgestaan door Veendammer muzikanten. Ook trad Ellen ten Damme op. Ook zij werd begeleid door het grote symfonieorkest. Een dj verzorgde de afterparty. 

_DSC1355.jpg

Klik voor extra album