Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestelijke start aanleg infrastructuur westelijk
centrumgebied Veendam

Door Eindredactie op dinsdag, 16 juni, 2015 - 16:22

START - Vrijdag 19 juni 2015 geven gedeputeerde Eelco Eikenaar, wethouder Henk Jan Schmaal en ontwikkelaar Erik Zwanenburg om 9.00 uur het officiële startsein voor de aanleg van de parkeerplaats aan de J.G. Pinksterstraat. De werkzaamheden zijn onderdeel van de Herontwikkeling Westelijk Centrumgebied Veendam (Kerkstraat-West, Pinksterstraat en Kerkplein). In dit gebied wordt flink geïnvesteerd. Naast de middelen van de gemeente Veendam en de investering van de ontwikkelaar, heeft de provincie Groningen middelen uit de Reserve Leefbaarheid Krimpgebieden en Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV3) beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van dit deel van het centrum.

Infrastructuur
In het westelijk centrumgebied worden meerdere infrastructurele werkzaamheden uitgevoerd door Antea Nederland B.V. in opdracht van Zwanenburg projecten B.V. De werkzaamheden bestaan uit het herinrichten van de J.G.Pinksterstraat, de aanleg van circa tweehonderd parkeerplaatsen, herinrichting Kerkstraat en het maken van een verbinding tussen de Kerkstraat en J.G. Pinksterstraat.

Afsluitingen
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. De J.G. Pinksterstraat is een belangrijke verbinding naar en van het centrum. Deze weg blijft tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk open voor het verkeer. Voor het aanbrengen van het asfalt is het noodzakelijk de weg, vanaf de Winkler Prins tot de Poiesz supermarkt, in week 26 (22 tot en met 27 juni 2015) en week 33 (10 tot en met 14 augustus 2015) voor het verkeer af te sluiten. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.

Centrumontwikkeling
De gemeente Veendam investeert al geruime tijd in het compact maken van het kernwinkelgebied. Wethouder Henk Jan Schmaal: “Veendam heeft beleid hiervoor al vroegtijdig ingezet door het in 2001 vastgestelde concentratiebeleid en onlangs bevestigd in de in 2013 vastgestelde Detailhandelsstructuurvisie. In 2008 zijn we al gekomen met een visie waardoor in het Kerkstraat West gebied een bron punt wordt gecreëerd en een heroriëntatie van de rest van dit winkelgebied.”