Overslaan en naar de inhoud gaan

Successen voor ZPC Bubble

Door Eindredactie op maandag, 15 juni, 2015 - 07:04

ZWEMMEN - Afgelopen weekend deden een aantal zwemmers en zwemsters van ZPC Bubble mee aan 2 belangrijke wedstrijden. En met succes.

Hendrik Broekema zwom tijdens de NJJK, lange baan te Eindhoven de 50 m vrijeslag . Hendrik heeft daarbij een tijd van 26.23 neergezet. Een uitstekende prestatie en is daarmee als 10e van Nederland geƫindigd. Tevens was dit weer goed voor een nieuw clubrecord. Gefeliciteerd Hendrik.

Ook in Beilen werd er gezwommen. Daar vond de grote finale plaats voor de Minioren. Twee dagen lang streden zwemmers en zwemsters om de titel van Noord Nederland. Om hier aan mee te mogen doen moest je tijdens een van de voorrondes een tijd hebben gezwommen die goed genoeg was voor de top 18. Drie zwemsters, Sanne Engels, Danielle Cosse en Anne Claire Essing en 2 zwemmers, Florian Houwen en Pepijn Houwen van ZPC Bubble wisten zich hiervoor te kwalificeren. Helaas door omstandigheden moest Anne Claire zich afmelden. 

Er werden veel nieuwe persoonlijke records gezwommen. Waarvan Florian het meest wist te verbeteren op de 200 meter wisselslag. Dit deed hij met maar liefst 10 seconden. En eindigde als 5e. Verder deed Florian het uitstekend op de 100 m vrijeslag. Hij finishte als 3e. In een nette tijd van 1.11.65. Dat Florian is vorm was bewees hij op de overige 3 afstanden ook.  Florian wist dit weekend maar liefst 4 limieten te zwemmen voor de Jaargangfinale eind Juni te Dordrecht. Echter de beste 24 van de ranking mogen deelnemen. Het blijft voor Florian nog even spannend of hij daar mag gaan zwemmen.

Danielle mocht onverwachts ineens 3 afstanden zwemmen. Dit deed ze uitstekend, en wist op de 100 m vrijeslag en op de 50 m vlinderslag binnen de top 10 te zwemmen. Tevens wist ze haar persoonlijke records te verbeteren met een seconde. Pepijn Houwen deed het uitstekend op de 100 m rugcrawl door 3 seconden van zijn  persoonlijke tijd af te zwemen. Hij eindigde als 8e. Verder zwom Pepijn nog een goede 50 m vlinderslag(12e) en 100 m vrijeslag.

Sanne Engels kwam dit weekend uit op de 100 m vrijeslag en op de 100 m schoolslag. Zij eindigde op de schoolslag als 8e in een nieuw persoonlijk record van wel 3 seconden.

Een zeer succesvol weekend voor ZPC Bubble.