Overslaan en naar de inhoud gaan

Techniek van Winkler Prins zorgt voor muziek
in vanBeresteyn

Door op maandag, 15 juni, 2015 - 09:00

20150614WP_project_bieb_1.JPG

Een bijzondere muzikale samenwerking waarin techniek en muziek hand in hand gaan.

“Muziek is ook techniek!”, aldus Bertine Beugels, teamleider bij Muziek-, Dans- en Theaterschool (MDT) Veendam. In het kader 10 jaar vanBeresteyn! zocht de MDT naar een ludieke activiteit met een educatief karakter. Zo ontstond een samenwerking met de techniek afdeling van Winkler Prins. Leerlingen en docenten van de deelschool basis/ kader hebben de afgelopen weken aluminium platen geknipt, gebogen en gespoten. Het resultaat? Een piano die niet met de handen, maar met de voeten bespeeld moet worden.

Muziektrap
Het idee achter de muzikale trap is ook om de route naar de MDT letterlijk en figuurlijk aantrekkelijker en bekender te maken. Het blijkt dat veel Veendammers niet weten dat er na de bibliotheek nog een trap naar boven loopt naar de etage waar gedanst, toneelgespeeld en gemusiceerd kan worden. Daarnaast is de muziektrap een extra stimulans om de trap te nemen en niet met de lift naar boven te gaan.

Generale repetitie leerlingen en docenten
De trap die van de bibliotheek naar de muziekschool loopt, wordt de komende week omgetoverd tot een muzikale toonladder. Op vrijdag 19 juni om 14.00 uur gaan een aantal leerlingen en docenten van Winkler Prins naar de muziekschool voor een generale repetitie. Dan wordt gekeken of de techniek, waar weken van voorbereiding aan vooraf is gegaan, werkt. Hier krijgen de makers van het eerste uur een workshop van enkele docenten van de muziekschool, dat uiteindelijk tot een melodie moet leiden.

Officiële opening
Zaterdag 20 juni is de afsluiting van de feestelijkheden rond 10 jaar vanBeresteyn. Dan zijn er allerlei culturele festiviteiten in Veendam.

De officiële opening van de muziektrap is ’s middags om 15.00 uur. Leerlingen van de MDT spelen bij de onthulling een prominente rol. Verder worden er doorlopend beelden vertoond van de making off met de leerlingen en docenten van Winkler Prins.