Overslaan en naar de inhoud gaan
112

Keukenbrand Stolperlaan Veendam

Door op woensdag, 10 juni, 2015 - 07:48

_MG_3516.jpg

E.E STOLPERLAAN -  Woensdagmorgen even voor 6 uur kreeg de brandweer een woningbrandmelding aan de E.E. Stolperlaan in Veendam.

De buren werden wakker door blaffende honden en een piepende brandmelder. Bij onderzoek bleek hun woonkamer vol rook te staan, veroorzaakt door een keukenbrand bij de buren. De bewoner werd gewekt door de buurman. 

 

 

De karakteristieke twee-onder-een-kap-woning hebben veel rookschade opgelopen. Twee katten hebben de brand niet overleefd.


20150610_Veendam.jpg

brandweer.groningen.nl

De bewoners van een twee-onder-een-kap-woning aan de Stolperlaan in Veendam hebben woensdag 10 juni net op tijd hun huis kunnen verlaten. Een bewoner werd kort voor 6.00u toevallig wakker en constateerde de brand, de rookmelder bleek helaas niet te werken. De brand is vermoedelijk bij de vaatwasser in de bijkeuken van de woning ontstaan. 

Toen het eerste voertuig van blusploeg Veendam bij de woning aankwam bleek dat er een behoorlijke rookontwikkeling in de woning was. In de bijkeuken, aan de achterzijde van de woning, leek het vuur om zich heen te grijpen. Zodoende heeft de bevelvoerder van de eerste brandweerwagen extra eenheden laten alarmeren. 

Sloopwerkzaamheden
Omdat de brandweer moeilijk bij de brand kon komen is besloten het plafond en het dak van de bijkeuken te verwijderen. Hierdoor kon de ploeg zich toegang verschaffen tot het hart van de brand. Uiteindelijk was de brand omstreeks 7.00u onder controle.

Net op tijd
De rookmelders in de woning bleken niet te werken omdat de batterijen leeg waren. Eén van de bewoners werd wakker van wat geknetter en kon op het nippertje samen met de andere bewoner het huis ontvluchten. Door de forse rookontwikkeling hebben de twee aanwezige katten de brand helaas niet overleefd. 

3 minuten is niks
Het is van groot belang om werkende rookmelders in huis te hebben. Zo word je ook ’s nachts gealarmeerd als er brand is en kun je je woning ontvluchten. Meestal heb je maar 3 minuten de tijd om veilig buiten te komen. In het kader daarvan is Brandweer Groningen vorig jaar gestart met de campagne 3 minuten is niks. Wil je daar meer over lezen? Kijk op 3minutenisniks.nl.