Overslaan en naar de inhoud gaan

Alzheimer Café praat over levenseinde

Door Eindredactie op dinsdag, 9 juni, 2015 - 06:49

Op woensdag 17 juni is er weer eem Alzheimer Café Veendam, dit keer in De Breehorn”, Boven Westerdiep 86, Veendam.

Deze avond heeft als thema: Levenseinde. Gat van de avond is Karin Bron, ccördinator VPTZ (Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg) Oost Groningen, zij zal informatie geven over de palliatieve zorg. Mensen die niet meer kunnen genezen krijgen palliatieve zorg. Doel van palliatieve zorg is de kwaliteit van leven te behouden tot het einde. Bij een naderend levenseinde zijn goede zorg en ondersteuning van belang, zowel voor de persoon met dementie als voor de familie. Deze zorg en ondersteuning is gericht op verlichting van belasting en symptomen en het verhogen van comfort en ontspanning. Bij palliatieve zorg bij dementie is er aandacht voor lichamelijke, psychische, en spirituele vragen en voor ondersteuning van zowel de persoon met dementie als de naasten. Deze zorg kan in de thuissituatie worden geboden, in een verpleeg- of verzorgingshuis, maar ook bijvoorbeeld in een hospice.

Gesprekleider van de avond is Liesbeth van Woerkom, coördinator van Het geheugenteam Zorggroep Meander.

Iedereen die betrokken is of iets vragen wil is van harte welkom. Vanaf 19.00 uur staat de zaal open. Om 19.30 uur start de bijeenkomst en duurt tot plusminus 21.00 uur.

Het Alzheimer Café Veendam is een initiatief van Alzheimer Nederland i.s.m. Zorggroep Meander, Zorggroep Groningen, AG Wildervanck en Welzijnsorganisatie Compaen.

Voor eventueel vervoer kunt u bellen met Anneke Ritzema (Breehorn 0598-686868) of Trijnie Oosterhuis (AG Wildervanck (0598-696750) beiden te Veendam. Graag wel een paar dagen van te voren!

Voor vragen over mantelzorgondersteuning neem gerust contact op met Sjeni Mustafa, Compaen, tel. 0598 698119.