Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel belangstelling voor Rummikub competitie
bij Ouderenwerk Compaen

Door Henk Drenth op maandag, 8 juni, 2015 - 12:45

IMG_8223.JPG

LAAGDREMPELIG - Bij Ouderenwerk Compaen is op 2 juni de laatste wedstrijd gespeeld van de Rummikub competitie, dat op 27 januari van start was gegaan. De competitie is in samenwerking met Activiplein en met Ouderenwerk Compaen gehouden.

Om de twee weken is er op de dinsdagmiddag gespeeld. Aan de Rummicub competitie hebben 12 vaste deelnemers met veel plezier aan de 11 rondes meegedaan. De inleg was 1 euro per middag, met iets lekkers bij de koffie of thee. Op de laatste competitiedag werden de eindprijzen uitgedeeld. De beste 8 wedstrijden werden meegeteld, een keer afwezig zijn was dus geen probleem.

IMG_8200.JPG  

Stageproject
Chantal Dammer uit Veendam is de bedenkster van de Rummikub competitie. Zij is 25 jaar en loopt stage bij het Ouderenwerk van Compaen, met een opleiding als medewerkster maatschappelijk zorg.

Chantal had haar idee met Pieta Loots van het Ouderenwerk besproken. Er was al eerder voor 1 dag een Rummikub toernooi gehouden. Omdat er veel mensen aan mee hadden gedaan, en het ook zo gezellig was, werd het besluit genomen om een Rummikub competitie te gaan doen. De dinsdag is heel geschikt omdat het dan een rustige dag is. In verband met de zomervakantie was het op 2 juni voorlopig de laatste keer. Maar op 1 september wordt weer met een nieuwe competitie gestart.

IMG_8198.JPG

Keuze
De stage van Chantal Dammer loopt na de vakantie nog een jaartje door. Ze is nu twee jaar bij het ouderenwerk betrokken. Ze vindt het heel leuk om mensen te kunnen ondersteunen, in welk opzicht dan ook. Kiezen voor werk in maatschappelijk zorg is ook echt kiezen voor mensen. 

Chantal zorgt er mede voor dat de ouderen laagdrempelig een kopje koffie kunnen drinken. En ze probeert middagen als deze zoveel mogelijk te organiseren. Het is ook haar eerste idee geweest. De ouderen komen om de 14 dagen gezellig bij elkaar om er even uit te zijn. 

IMG_8242.JPG

Training
Er zijn deelnemers die heel goed in het rummikub spelen zijn. Bij dit spel gaat het om de combinatie van de cijfers, en om inzicht voor het maken van combinaties. Sommige ouderen hebben op een speelse manier ook geleerd om zich dat eigen te maken. Chantal vindt het prachtig om te zien dat er zoveel plezier in is. Ze speelt buiten de competitie om zelf ook regelmatig met de ouderen mee, die ’s morgens gezellig een kopje koffie komen drinken.

Na haar stage is Chantal klaar met haar opleiding en kan ze het maatschappelijk werk in. Ze wil voor een specifieke doelgroep gaan kiezen. Mogelijk is het in de dagbesteding, zoals bij het Ouderenwerk van Compaen.