Internationale medailles voor judoka's

Door Eindredactie op dinsdag, 2 juni, 2015 - 07:04

JUDO - De judoka's van Judoteam Veendam - BVHS hebben afgelopen zaterdag 9 prijzen behaald op het Internationale judotoernooi in Venray. Het toernooi staat met zijn 1400 deelnemers afkomstig uit landen over de gehele wereld bekend als een van de stekste toernooien in de Benelux.
In dit fraaie deelnemersveld wisten de judoka's van het Judoteam Veendam-BVHS zich goed staande te houden en waren zij aan het eind van het weekend goed voor maar liefst 9 prijzen.
Bij de jeugd -12 jaar was Sven van Oostrum in uitstekende doen en wist al zijn wedstrijden met ippon te winnen. In de finale werkte hij koelbloedig zijn achterstand weg en werd verdiend kampioen. Eveneens ongeslagen kampioen werden Anniek Potze, Elisabeth Meijer en Ingrid Engwerda.
De judoka's Sarah van Driel en Marit Kamps behaalden de finale maar wisten deze niet in winst om te zetten. Sarah stond enorm goed te judoën maar haar Amerikaanse tegenstandster was nog een maatje te groot. Marit wist haar opgebouwde voorsprong helaas niet vast te houden en moest genoegen nemen met een prima tweede plaats.

Brons was er voor Thijs Hensens, Zoe Klunder en Kim Smit. Zij wisten in sterke poules de strijd om de derde plaats keurig te winnen.

Daarnaast waren er nog vele judoka's die zich bij de laatste 7 knokten in enorm grote poules. Het geeft maar aan hoe de judoka's er internationaal voorstaan.