Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste avond van de 37e Avond4daagse Wildervank
Iceman loopt zich warm

Door Eindredactie op maandag, 1 juni, 2015 - 16:50

_MG_3067.jpg

BELANG - Maandag waren bij de Wildervanckhal zo’n 500 lopers van start gegaan voor de 37e editie van de Avond4daagse. De sfeer was bij de kinderen uitbundig en vol vrolijkheid. Het lopen geeft naast dat het gezond is ook veel plezier en gezelligheid.

Toch loopt het aantal deelnemers elk jaar wel wat terug. Dat hoeft niet alleen aan verminderde belangstelling te liggen, maar ook aan steeds minder kinderaanwas. Ook van invloed is de mindere  inspanning van leerkrachten ten opzichte van vroeger. Het is los gelaten en voornamelijk aan de ouderraad overgelaten. Waarbij het afhankelijk is van hoe actief ze erin zijn. Met name een ouder van de Westerschool werd geprezen, zij had 90 kinderen op de been gekregen.

Als sportverenging waren onder meer S.V. Clias, de v.v. Wildervank, Zwem- & Poloclub T.H.O.R. en Handbalvereniging Aeolus op pad. En leerlingen van De Sleutel, de Westerschool, ’t Haimstee, en De Butte uit Borgercompagnie met 25 leerlingen. Ook liepen er deelnemers mee in wat losse groepjes en individueel.  

 

 

De voetbalvereniging Wildervank loopt inmiddels voor het 17e jaar mee. Gerard de Groot was weer de leading men. Altijd voorop en met veel plezier in de 10 kilometer. Trijnie Hadders van de organiserende Sportfederatie Wildervank was jarenlang medeorganisator van de vierdaagse. Het stokje is overgedragen en draagt ze nu mede zorg voor de catering langs de route.

Lida Pol zit al wel 10 jaar in de organisatie. De Sportfederatie bestaat uit de afvaardigingen van drie sportverenigingen uit Wildervank, Ina de Heer voor de zwemclub T.H.O.R., Trijnie Hadders voor vv Wildervank en Volleybalvereniging LIS, waar Lida aan verbonden is. LIS staat voor Lichamelijk Innerlijk Sterk.

Naast het sportieve en recreatieve element kan het meedoen voor sommigen ook revalidatie zijn. Een van de lopers had nieuwe hartkleppen gekregen en wilde zijn conditie weer op peil brengen. Een ander was door een hartinfarct getroffen en was in het ziekenhuis met ijs koel gehouden. Met het lopen wilde hij vieren dat het nog kan en ervan genieten. Weer een ander moest vanwege overgewicht gaan afvallen, wat hem goed is gelukt.

Zes EHBO’ers waren over de twee afstanden verdeeld, en de ongeveer 24 verkeersregelaars hebben het allemaal in goede banen geleid.