Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenteraad van Veendam bezoekt HUSA Logistics

Door op maandag, 1 juni, 2015 - 11:23

20150601_HUSA_7497.jpg

SPOORHAVENWEG - Op 29 mei 2015 heeft de Gemeenteraad van Veendam een bedrijfsbezoek afgelegd bij HUSA Logistics (voorheen IMS) in Veendam. Na een presentatie in de raadszaal door dhr. F.Fokkens (General manager van HUSA) en M.Koster (Supply chain manager en operations) werd er een rondleiding georganiseerd over het uitgestrekte bedrijven terrein van 24 hectare bij HUSA logistics aan de Spoorhavenweg 17 in Veendam.

Om de raadsleden mee te nemen in het logistieke proces werden ze voorzien van een barcode in de raadszaal. Aangekomen bij HUSA werd bij ontvangst na het inscannen, de raadsleden bij naam verwelkomt en wisten de mensen van HUSA gelijk de schoenmaat van de persoon voor de veiligheidsschoenen. Tijdens de rondgang in het 90.000 m2 tellende warehouse en het 12 hectare strekkende buiten terrein met eigen trein en boot terminal, werden de raadsleden in het warehouse gescand op het zetveld bij inslag, in een stelling en als uitslag bij het einde van de rondgang. Hierdoor kon HUSA precies traceren waar de mensen waren geweest en of ze allemaal veilig terug waren gekomen. Een sterk staaltje logistiek en een hele bijzondere ervaring voor de raadsleden.

Al met al werd de rondleiding als zeer indrukwekkende ervaren bij de toonaangevende logistieke dienstverlener in Noord Nederland HUSA Logisitics.