Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurders van Bako/AVB-Vastgoed Beheer willen actie

Door op zondag, 31 mei, 2015 - 22:17

HUURDERS - Na eerdere bijeenkomsten van huurders van Bako/AVB-Vastgoed Beheer  kwamen woensdagavond 27 mei 2015 de huurder opnieuw bij elkaar in Dukdalf om samen met de leden van de Commissie Huurzaken en Sylvo Gaastra van de Woonbond na te gaan hoe ver de reparaties en verbeteringen aan hun woningen zijn gevorderd. Het bleek dat na het melden van klachten van de huurders en de beloftes van Bako/AVB-Vastgoed Beheer tot op heden weinig is gebeurd. De klachten bestaan onder andere uit slecht schilderwerk, lekkage, gaten in kozijnen, slecht voegwerk in de muren, uiteenvallend keukenblok, doorslaande muren, losliggende betonnen vloer in schuurtje, verzakte overkapping en fundering bij voordeur, loszittende spoelbak in toilet. De Commissie Huurzaken is samen met de Woonbond en de aanwezige huurders nagegaan hoe men de klachten wel krijgt verholpen en daartoe is voor de volgende opzet gekozen.

De huurder gaat zelf per brief of per e-mail voor woensdag 4 juni opnieuw zijn of haar klachten melden bij de verhuurder BaKo/AVB-Vastgoedbeheer. In de brief of e-mail wordt aangegeven dat de klachten binnen twee weken moeten  zijn verholpen. Deze tijd lijkt kort, maar de klachten zijn echter al heel lang bij de verhuurder bekend. Verhelpt verhuurder de klachten niet binnen de gestelde termijn dan zal worden geprobeerd om via de Huurcommissie de verhuurder zover te krijgen dat deze de reparaties gaat uitvoeren. Hiervoor houdt de Commissie Huurzaken spreekuur op dinsdag 23 juni 2015 van 10.00 tot 12.00 uur bij Compaen aan de Jan Salwaweg te Veendam. Er kan dan een klachtenformulier voor de Huurcommissie worden ingevuld. Deze klachtenformulieren worden te samen verstuurd naar de Huurcommissie. Aan het in behandeling nemen van het klachtenformulier door de Huurcommissie zijn kosten verbonden (€25,-) die de huurder terug krijgt als de klachten gegrond zijn. Voor de huurders voor wie dit bedrag bezwaarlijk is kan een regeling getroffen worden met de Commissie Huurzaken. De leden van de Commissie Huurzaken kunnen, als u dat wilt, met u meegaan en u ondersteunen als de klacht bij de Huurcommissie wordt behandeld.

Huurders van Bako/AVB-Vastgoedbeheer die niet op de bijeenkomst 27 mei 2015 aanwezig waren en ook hun klachten voor willen leggen aan de Huurcommissie kunnen ook de bovengenoemde procedure volgen. Voor verdere informatie: info@commissiehuurzaken.nl of telefoon 0598-615811 (Riny van der Meer), 0598-625876/06-20238515 (Jaap Matthezing).

Zie ook www.commissiehuurzaken.nl