Overslaan en naar de inhoud gaan

Angelo Cijntje opent Fitkidz Buitenspeeldag 2015
in Buitenwoel

Door Eindredactie op zaterdag, 30 mei, 2015 - 07:03

20150529_Fitkidz_Buitenspeeldag_2015.jpg

BUITENSPEELDAG - Op woensdag 10 juni is het Buitenspeeldag! In vrijwel elke gemeente in Nederland worden er die dag buitenspeelactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Het wordt een supergave dag, want in Veendam worden in de Frans Halslaan en de Cornelis Jetseslaan (Buitenwoel) speciale ‘Fitkidz’ activiteiten georganiseerd. En natuurlijk gaat ook deze keer tv-zender Nickelodeon ’s middags vanaf 13.00 uur op zwart.

Activiteiten
De Buitenspeeldag 2015 in Buitenwoel wordt spectaculair geopend met een workout van Angelo Cijntje. Angelo Cijntje is oud-voetballer en verzorgt nu trainingen onder de naam Cijntje Personal Fit. Om 13.00 uur is de kick off met een workout met behulp van opzwepende muziek voor zoveel mogelijk kinderen én hun papa’s en mama’s op het plein voor de school. Daarna worden de straten afgesloten voor een heuse Fitkidz battle, waarbij de kinderen tegen elkaar kunnen strijden op een extra grote twister mat, op loopskies, stelten, met basketbal, touwtrekken of blik gooien. Voor de kleintjes zijn er knutseltafels, een springkussen en kun je geschminkt worden als spiderman. Op het sportveld naast de school worden verschillende sportclinics gegeven; om 14.00 uur voetbal, 15.00 uur hockey, 16.00 uur basketbal en doorlopend bij de tumblingbaan.

Buitenspelen is belangrijk voor kinderen
Met de Buitenspeeldag willen initiatiefnemers Nickelodeon, Jantje Beton, Scouting Nederland, Veilig Verkeer Nederland en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen en te bewegen. Buitenspelen is meer dan alleen leuk: buitenspelen is heel goed voor kinderen! Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, houdt buitenspelen hen meer in beweging. Buiten is de plek waar kinderen vriendjes ontmoeten, kunnen bewegen en zich vrij voelen. Onderzoek toont aan dat buitenspelen goed is voor kinderen. Kinderen die meer buitenspelen bewegen meer en hebben aantoonbaar minder overgewicht. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.