Nieuws, Bogdike

FlowerPower festival in centrum van Veendam
50 optredens op 8 podia
Veendam popstad in Oost-Groningen20150515_Flowerpower_festival_flyer_flower_power_2015kopie_1.jpg

FLOWER POWER - Evenals voorgaande jaren organiseert Bogdike weer een FlowerPower festival in het centrum van Veendam, met dit verschil dat het niet meer samen gaat met de jaarlijkse bloemetjesmarkt in Veendam. Wel zijn er dit jaar 8 podia te vinden en zijn er ongeveer 50 beginnende pop/rockbands en artiesten om zich aan het publiek te presenteren.

In de provincie wordt heel veel muziek gemaakt. Singer/songwriters, rock bands, rythm and blues vertolkers, Indierock, folkgroepen: heel veel mensen maken muziek als hobby. Probleem daarbij is altijd, dat na maanden oefenen in de oefenruimte mensen hun muziek wel eens wil presenteren. En hoe prachtig iedereen ook haar of zijn best doet....het is buitengewoon lastig een podium te vinden waar je je als beginnende muzikant of act kan presenteren. Ook heb je vaak geen flauw benul of de muziek die jij maakt door mensen leuk wordt gevonden!
 

20150515_Flowerpower_festival_00_the_dino's.jpg

Het FlowerPower festival is er voor die categorie muzikanten. Er zijn dit jaar 50 artiesten / bands aangemeld, niet alleen uit Veendam en omgeving maar ook uit de rest van Nederland. Verder een aantal bands van de muziekschool en horen we vaak van de bands die van wat verder weg komen “we willen graag een keer in het Noorden spelen”.

Uit deze 50 bands wordt door medewerkers en vrijwilligers van Bogdike een keuze van 3 bands gemaakt die op vrijdag 12 juni 2015 in café De Toeter uit maken wie uiteindelijk een dag studio verdient. De opnames worden begeleid en gesponsord door Dik Pomp, eigenaar van studio AS de Fabriek te Veendam. Dik heeft jarenlang ervaring als professioneel muzikant (drummer van Melrose) en is verantwoordelijk voor de techniek en alle adviezen over de opnames. Kortom een schitterend begin van een eventuele muzikale carrière.

20150515_Flowerpower_festival_big_brothers.jpg

De gelukkigen in 2013 waren de Anti D’s en in 2014 Gentle Men Skull.

Wat: Flowerpower festival
Waar: het centrum van Veendam
Wanneer: zaterdag 30 mei 2015
Aanvang: vanaf 11.00 uur

Voor meer informatie, bezoek de website van: www.bogdike.nl