Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambities waarmaken! Duurzaam Veendam

Door op woensdag, 13 mei, 2015 - 23:37

20150513_Duurzaam_Veendam.gif

VISIE - De gemeente Veendam wil samen met inwoners en ondernemers uit Veendam een duurzaamheidsvisie ontwikkelen. In deze visie staan de ambities voor de toekomst op het gebied van onder andere energie, afval als grondstof, water en biodiversiteit centraal. Op donderdag 28 mei 2015 en woensdag 17 juni 2015 zal van 19.30 tot 21.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis een bijeenkomst worden georganiseerd voor inwoners om mee te denken over een duurzaam Veendam. Op woensdag 1 juli 2015 wordt een bijeenkomst georganiseerd voor ondernemers. U bent van harte welkom om deel te nemen aan een van deze bijeenkomsten.

Duurzaam
Wat houdt de term duurzaamheid precies in? Bij duurzaamheid wordt gekeken naar de huidige en toekomstige behoefte die we hebben, zonder dat daarbij de mens, het milieu of de economie in gevaar komt. Hierbij kunt u denken aan besparing op energieverbruik, het opwekken van duurzame energie, bewust omgaan met (drink)water, afvalscheiding, mobiliteit en duurzaam ondernemen. Belangrijk is dat de volgende generaties ook nog voldoende van onze aarde kunnen genieten.

De visie
De gemeente Veendam wil inwoners en ondernemers op het gebied van duurzaamheid bewust maken en zelf het goede voorbeeld geven. Om dit te bereiken is in het coalitieakkoord 2014-2018 afgesproken om een duurzaamheidsvisie op te stellen samen met de inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. De horizon van de doelen is gericht op 2030.

Denk mee!
Heeft u  ideeën, suggesties of een mening over de thema’s  energie, afval, groen & natuur en water?  Denk dan mee en deel deze voor de duurzaamheidsvisie van Veendam. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst van donderdag 28 mei, woensdag 17 juni of woensdag 1 juli 2015 (ondernemers) op: www.veendam.nl/duurzaamVeendam of u kunt u naam telefonisch doorgeven: 0598 65 2222.