Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationaal Meteoor Master badmintontoernooi
Indoorcentrum Veendam

Door Eindredactie op dinsdag, 28 april, 2015 - 11:44

SvMeteoor.gif

BADMINTON - Zaterdag 9 en zondag 10 mei vindt in het Indoorcentrum Veendam voor de 47ste keer het internationale Meteoor Masters badmintontoernooi plaats. De voorbereiding voor dit jaarlijkse evenement is in volle gang en de inschrijving is afgelopen week gesloten. Op dit grote senioren toernooi  wordt van zaterdagochtend tot zondagmiddag in 4 categorieën en 20 onderdelen gestreden om het prijzengeld te verdelen.

Het Meteoor toernooi is onderdeel van het nationale Master circuit van Badminton Nederland. Dit circuit waar de nationale badminton toppers en subtoppers strijden om punten voor een circuit ranglijst bestaat uit 6 toernooien verspreid over het hele seizoen. Deelnemende organisaties moeten voldoen aan allerlei kwaliteitseisen om in aanmerking te blijven komen voor de Master status en daarmee lukt het ook in Veendam elk jaar weer om badminton op hoog niveau naar de parkstad te halen.

De deelname valt dit jaar qua aantal wat tegen. Afgelopen jaren bestond het deelnemersveld steeds uit rond de 350 fanatieke deelnemers, dit jaar stokte de teller op 262 deelnemers. Gelukkig lijkt de sterkte van het deelnemers veld er niet onder te lijden. De winnaars van 2014 in de Master klasse komen dit jaar terug om hun titels te verdedigen en ook een aantal winnaars van voorgaande jaren zijn van de partij.

De toernooicommissie probeert elk jaar weer het toernooi op punten te verbeteren en heeft daarbij een aantal troeven in handen. Qua voorzieningen in de vorm van het Indoorcentrum met 22 badmintonvelden en de kampeermogelijkheden bij het zwembad heeft Meteoor echt iets te bieden in Veendam. Mensen die voor het eerst op het toernooi komen zijn ook steevast verbaasd over de grootte van het toernooi in een plaats als Veendam. Al is de verbazing een stuk minder  groot dan vroeger toen ook de topspelers geconfronteerd werden met een “asfaltvloer”.

De organisatie zit volop in de laatste voorbereidingen. Het programmablad wordt opgemaakt, inschrijvingen gecontroleerd en schema’s opgesteld. Een deel van de 6-koppige toernooicommissie heeft zich bezig gehouden met sponsoring en is erg blij met de steun van sponsors, donateurs  en adverteerders uit Veendam en omstreken. Een toernooi van deze omvang is alleen mogelijk dankzij die steun. Tijdens het weekend zelf wordt een beroep gedaan op een groep van ruim 20 vrijwilligers van de ambitieuze badmintonvereniging. Uit alle gelederen van de club wordt geholpen, de taken zijn divers – de vrijwilligers worden bijvoorbeeld ingezet als scheidsrechters, zaalwachten, campingbeheer maar ook de jeugd draagt hun steentje bij waarbij de jongste jeugd ingezet wordt als lootjesverkopers en de oudere jeugdspelers als lijnrechters.

Genoeg te doen en zeker de moeite waard. Het Meteoor toernooi bied een van de weinige kansen om topbadminton met eigen ogen en van dichtbij mee te maken hier in het Noorden van het land. De finales op zondag 10 mei zijn gewoon gratis toegankelijk en iedereen is welkom om naar de ongetwijfeld spannende en spectaculaire wedstrijden te komen kijken.