Vriendenteam Sportplein voor tweede keer op rij
kampioen V & Z zaalvoetbalcompetitie

Door op maandag, 27 april, 2015 - 11:57

ZAALVOETBAL - Op vrijdag 17 april werd de laatste wedstrijd in de overgangsklasse van de V&Z zaalvoetbal competitie gespeeld. Een beladen wedstrijd omdat hierin bekend zou worden wie kampioen werd. Sportplein, de nummer twee, nam het op tegen Rainbow Events en moest winnen om de titel naar zich toe te trekken. Voor aanvang van de wedstrijd stond Sandra’s Hairstudio twee punten los en dus moest er gewonnen worden om kampioen te worden. Het was een nek aan nek strijd tussen beide teams die op de allerlaatste speeldag beslist moest worden.

Vanaf de eerste minuut werd gelijk duidelijk dat Sportplein vastberaden was om de titel te pakken, het opbouwen werd overgelaten aan Rainbow Events en Sportplein loerde op de counter. Dit resulteerde in een vroege voorsprong voor Sportplein, de 0-1 werd knap binnen geschoten door Arnoud Bentum. Daarna zakte Sportplein nog meer in, en liet het spel nog meer maken door Rainbow Events. Echter kwam Rainbow Events niet door de goedgeorganiseerde verdediging van Sportplein en was de omschakeling van Sportplein levensgevaarlijk. Dit resulteerde 5 minuten voor rust in een verdiende 0-2 voorsprong. Na een goede combinatie ronde Nick Pepping koelbloedig af. Sportplein zat op rozen met een 2-0 voorsprong bij rust.

Na de pauze waren er kansen over en weer, maar stonden beide doelmannen telkens in de weg. De aanstaande kampioen speelde op safe en hield twee man achter de bal om geen doelpunten weg te geven. Vijf minuten na rust trof Koen Kroon de lat, even later redde doelman Ronny Doedens nog op een knap schot van Rainbow events maar kort daarna besliste Arnoud Bentum de wedstrijd door de 0-3 te maken. Door knullig verdedigen werd het kort voor tijd nog 1-3 maar spannend werd het niet meer. Na het laatste fluitsignaal door de prima leidende L. Puister was duidelijk dat de promovendus voor de tweede keer op rij kampioen is en dus volgend jaar mag aantreden in de hoofdklasse.