Overslaan en naar de inhoud gaan

Meedoen met het opleidingsorkest van
het Veenkoloniaal Symfonieorkest

Door op vrijdag, 24 april, 2015 - 06:33

20150424_oefenen_symfonieorkest_2015.jpg

OPLEIDINGSORKEST - De afgelopen tijd is het al regelmatig genoemd: er komt een opleidingsorkest. Voordat er een start gemaakt kan worden met een orkest, moet er wel het nodige geregeld worden. Het bestuur van het VKSO en de leiding van vanBeresteyn hebben hierover overleg gevoerd en dat heeft er toe geleid dat er een start gemaakt kan worden.

Het is de bedoeling om het orkest te introduceren en te laten horen tijdens de afsluitende feestelijkheden van 10 jaar vanBeresteyn op 20 juni. De werving voor orkestleden is gestart op de afdeling muziek van de Muziek-, Dans- en Theaterschool, daarnaast is er nog voldoende ruimte voor musici uit Veendam en omgeving.

Iedereen (jeugd en volwassenen) die op B-niveau (minimaal 4 jaar les) speelt, kan meedoen. In het symfonieorkest spelen veel verschillende instrumenten. Dat moet passen en wel in balans zijn, dus als er zich te veel violen aanmelden, zal er een keuze gemaakt moeten  worden. Er wordt geen auditie gedaan. Iedereen die aan het criterium B-niveau voldoet, kan meedoen. De aanmelding geschiedt op volgorde van binnenkomst. Dus zo snel mogelijk aanmelden, dan is de kans op een plek in het orkest het grootst.  Er zijn nu nog geen kosten verbonden aan deelname.

De repetities starten op 1 mei. Daarna is hetmeivakantie. Op 22 mei kunnen ook nog musici instromen. Dan  zijn er nog 5 repetities tot 20 juni. Omdat we hetzelfde repertoire nemen als tijdens de ensemblemaand in februari, denken we dat we er in die periode in slagen om een goed resultaat te laten horen. Het optreden is ’s avonds op het podium op het Museumplein en het opleidingsorkest treedt dan op om19.30 uur.

De repetitie is op vrijdag van 19.00 uur – 20.30 uur in vanBeresteyn.

Opgeven: via mail: muziekschool@veendam.nl.
Vermelden: naam – adres – woonplaats en het instrument dat je bespeelt.
Een telefoontje naar de Muziek-, Dans- en Theaterschool kan ook: 0598- 317740.

Hoe gaat het in het nieuwe schooljaar verder?
Deze oproep en de introductie op 20 juni moeten er toe leiden dat we in seizoen 2015 – 2016 een structureel orkest hebben. Er zullen concerten gepland worden. Per concert zullen 10 repetities georganiseerd worden. Nog voor de zomervakantie zal hiervan een overzicht beschikbaar zijn.

De concerten zullen door VKSO en vanBeresteyn geïnitieerd worden.

Voor een heel jaar in het orkest zijn de kosten € 50,-- per persoon. Het wordt een vast orkest en geen een projectorkest.

Tot zover de informatie. We hopen op veel enthousiaste reacties en een heel mooi eerste resultaat op 20 juni en dan later nog heel veel mooie concerten.