Overslaan en naar de inhoud gaan

Popkoor Funism uit Veendam treedt op voor
uitverkochte Margaretha Hardenberg cultuurcentrum

Door op dinsdag, 21 april, 2015 - 07:31

20150421_Popkoor_Funism_IMG_0659.JPG

VOORJAARSCONCERT - Popkoor Funism heeft afgelopen zaterdag haar groot jaarlijks voorjaarsconcert gegeven voor een volledig uitverkochte zaal.  Het koor mag zich ieder jaar op steeds meer belangstelling verheugen. Met bekende oudere en nieuwere nummers was het wederom een waar vocaal spektakel.

Ook het spektakelstuk van vorig jaar, de Bohemian rapsody van Queen, werd weer ten gehore gebracht. Ook nu bleek weer hoe tijdloos dit nummer is. Het publiek reageerde wild enthousiast. Bij het nummer Geef mij nu je angst van Guus Meeuwis die presentator Hayo Smit namens het koor opdroeg aan alle zieke, bange en wanhopige mensen werd er bij menigeen een traantje weggepinkt.

De nieuwe nummers die het koor in haar repertoire had opgenomen zoals, This girl is on fire van Alicia Keys, Some nights van Fun en het Nederlandstalige nummer Los van de grond van Jeroen van der Boom en Leonie Meijer werd door het publiek met een luid applaus ontvangen.

De schitterende arrangementen kwamen van dirigente en muzikaal multitalent Ninke Sluiter Ballema. Gitarist Patch zorgde voor een extra accent in het optreden met akoestische en elektrische gitaar. Uit eigen gelederen werd Anita opgetrommeld die met haar djembe bepaalde nummers op een prachtige wijze wist te begeleiden. Het geluid werd wederom perfect geregeld door de mannen van het bekende koor Westerstörm. Samen met deze mensen en met de choreografie van Anne Margreet Drenth mag het wederom een zeer succesvol optreden genoemd worden.

Het koor is door de grote belangstelling van plan om volgend jaar op 16 en 17 april 2016 een optreden te geven.

Mede dankzij het team vrijwilligers o.l.v. Harry Hartsema van het Margaretha Hardenberg cultuurcentrum was de avond een doorslaand succes.

Voor het koor is dit centrum inmiddels hun uitvalsbasis geworden en hecht zij bijzonder aan de goede samenwerking.