Overslaan en naar de inhoud gaan

Lezing Groei & Bloei: "Van Boekweit en Haver tot Gort"
ontstaansgeschiedenis van de Veenkoloniale landbouw

Door Eindredactie op maandag, 20 april, 2015 - 07:57

LEZING - Op donderdag 23 april 2015 wordt er in het A.G. Wildervanckhuis te Veendam een lezing gehouden door Wim Dussel en Egge Vos over de ontstaansgeschiedenis van de Veenkoloniale landbouw getiteld “van Boekweit en Haver tot Gort”. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 20.15 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Wim Dussel, oud-voorzitter van Radio Parkstad, wordt o.a. geboeid door geschiedenis en cultureel erfgoed. Met de totstandkoming van het Museum Collectie ter Borg in Ommelanderwijk ging de langgekoesterde wens in vervulling om de geschiedenis van het Veenkoloniale boerenbedrijf aan een breder publiek te tonen. Wat weten wij, inwoners van dit gebied, eigenlijk van deze geschiedenis. Tijdens deze lezing zullen Wim Dussel en Egge Vos door middel van een powerpointpresentatie en twee korte filmpjes de ontwikkeling schetsen. Beginnend in het grote Bourtanger moeras van 2000 jaar geleden komen wij ploegend en maaiend terug in Veendam anno 2015.