Overslaan en naar de inhoud gaan

85 jaar VV Wildervank
‘Pennenridder’ Jacob Kuipers

Door op maandag, 20 april, 2015 - 13:00

Jacob_Kuipers_Pennenridder.jpg

VV Wildervank bestaat dit jaar 85 jaar, Jacob Kuipers heeft hiervoor 12 interviews gemaakt voor het jubileumboekje van VV Wildervank. De komende dagen plaatsen we één interview per dag, zodat ook oud VV Wildervankers dit terug kunnen lezen. 


Door Suzanne van Tongeren

Jacob Kuipers heeft in de afgelopen periode een aantal Wildervankers van nu en vroeger het vuur aan de schenen gelegd en daar zijn een aantal leuke en ongecensureerde interviews uit naar voren gekomen.

Ze zeggen wel eens ‘Zoveel mensen, zoveel meningen.’. Iedereen beleeft de vereniging anders. Heeft andere herinneringen. En heeft een andere toekomstvisie voor de vereniging. En dat is goed. Want samen vormen we de vereniging.

Maar één van die Wildervankers is ook Jacob Kuipers zelf. Jacob heeft menig Wildervank speler al een nieuw pseudoniem meegegeven in zijn scherpe analyses van de wedstrijd, die de betreffende speler dan vervolgens de rest van hun voetbalcarrière met zich meedraagt.

Daarnaast heeft Jacob een ietwat filosofische insteek in de stukken die hij schrijft voor de website van v.v. Wildervank, maar ook voor parkstadveendam.nl. Soms hoor of zie je Jacob niet, maar op andere momenten romantiseert hij rijkelijk zijn gedachten. Vaak op papier en soms hardop aan een Wildervanker die het horen wil.

Maar wie is nu Jacob Kuipers? Naast Wildervanker… Een kunstenaar? Een schrijver? Een columnist? Een literator? Een recensent? Een romanticus? Een taalgebruiker? Een auteur? Of toch een dichter?

Nee! Jacob is de enige echte ‘pennenridder’ van v.v. Wildervank. En dat is het pseudoniem dat wij hem vandaag tijdens ons 85-jarig Jubileum officieel meegeven.