Overslaan en naar de inhoud gaan

Informatiebijeenkomst AFS – thuis in de wereld

Door op donderdag, 9 april, 2015 - 07:50

UITWISSELLING - Op vrijdagavond 17 april organiseert non-profit uitwisselingsorganisatie AFS een informatie avond voor belangstellenden uit Groningen, Friesland en Drenthe. De vrijwilligers van AFS Noord Nederland zullen tijdens deze informatiebijeenkomst vertellen over de mogelijkheden om als scholier naar het buitenland te gaan of als gastgezin de wereld in huis te halen.

AFS is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie die door middel van uitwisselingen mensen met elkaar in contact wil brengen om zo begrip en intercultureel leren te stimuleren.  Dit jaar viert AFS het 100 jarig bestaan.

Elk jaar vertrekt een gevarieerde groep Noord Nederlandse jongeren naar diverse bestemmingen om een trimester, semester of schooljaar deel uit te maken van een heel nieuwe omgeving. Dit jaar reizen onze Noord Nederlandse AFSers naar oa  de USA, China, Japan, Canada, Portugal, Costa Rica, Argentinië, Thailand, Brazilië en Paraguay. 

Daarnaast ontvangen we in het gastvrije noorden zo’n 18 jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud die hier deel uit komen maken van een gastfamilie, gewoon net als hun leeftijdsgenoten naar school gaan en tijdens hun uitwisseling inburgeren en vooral heel veel leren over onze en hun eigen cultuur.  Voor onze gastgezinnen een bijzondere ervaring die vaak banden voor het leven geeft.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een schooljaar in het buitenland of lijkt het je leuk om gastgezin te zijn voor een avontuurlijke jongere, kom dan op 17 april naar het HV gebouw, WA Scholtenstraat 2, Groningen (bushalte UMCG Noord).  Inloop is om 19.30 uur en om 20.00 uur begint de presentatie.

Kijk voor meer informatie op www.afs.nl of bel/mail regiovrijwilliger Erika Schoonhoven (06-52450089 – afs.noord.nederland@gmail.com