Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-Wildervank en oud-BV Veendam verzorgden de toeschouwers een doelpuntrijke wedstrijd.

Door op woensdag, 8 april, 2015 - 08:00

DSC_154.JPG

Tekst Jacob Kuipers, foto's Arnold Heikens

VOETBAL - Afgelopen zaterdag was het groot feest bij de voetbalvereniging Wildervank. De club van rood en wit vierde hun 85-jarig jubileum. Om dat feit onder de ogen te brengen werd er een jubileumcommissie opgericht. 'De wagen' werd op gang geraakt. Veel activiteiten vonden plaats op de velden en 's middags werd er een wedstrijd gespeeld tussen oud-Wildervank en oud-Veendam. 's Avonds was er een feestavond in de kantine. Ook wethouder Henk Jan Schmaal van de gemeente Veendam was aanwezig voor de overhandiging van twee ballen aan voorzitster Susanne van Tongeren.  

's Middags konden de belangstellenden genieten van Voetbal City.  Verder enige leuke popcorn- en suikerspin kraampjes en een spannende verloting. Waarna oud-Wildervank-oud-SC Veendam plaats vond. 's Avonds was er dus de feestavond in de kantine. Rene Becker zorgde voor de vrolijke nood en de nabij gelegen overkapping was het decor voor het feest. Het werd een grootse hapening. Jong en dansten en zongen voor de ogen van Becker.

Tegen vijf uur 's middags waren oud-Veendam en de oudjes van Wildervank present. Veendam  won de wedstrijd met 4-3 en er was een cruciale rol weg gelegd voor top-scheidsrechter Erik ten Horn. Wildervank heeft lange tijd de leiding gehad, maar omdat de arbiter ook een geel-zwart verleden heeft wonnen de geelzwarten de wedstrijd. Een ouderwetse swalbe van een Veendam-speler werd door Ten Horn beloond met een strafschop.  

DSC_156.JPG

Voor BV Veendam kwamen in het strijdperk: Karel Liklikwatil, MacAndrew, Alex de Raad, Marcel Louwes, Steve Broek Humphrey, Paola Assorgia, Herman Dieterman (voetballend wilde het wel, maar de conditie was ver te zoeken bij hem). Harm Drenth, Rene Alberts, Marcel Roode en Henk de Haan.

Voor oud-Wildervank kwamen in het veld: Henk Scholten, Andre Smallenbroek, John Smit, Tom Smit, Erwin Landkroon, Bert Drent, Gerrie Kraan, Gert Jan Hoving, Josh Tepper, Jan Jonker, Erik Poppen, Peter Koning, Erik Haneman, Edwin van Calker, Derk van der Laan, Ronald Gort, Patrik Gijsman en Siemen Veldhuis.

Moment van de wedstrijd was de goal van Wildervank-speler Gerrie Kraan. Met een fluwelen trap caramboleerde de bal in de bovenhoek. Na afloop zei oefenmeester Loek Swarts tegen mij, dat het een leuke en sportieve wedstrijd was. “We hebben er een goed gevoel van over gehouden”, aldus de verliezende trainer.

Ook in de kantine was het een drukte van belang. Veel bezoekers/sters verzamelden zich aan de bar. Het barpersoneel 'rende' van hot naar her om de 'meute' te voorzien van een drankje en een hapje. En dat deden ze met verwe, want het valt niet mee om al die dorstige kelen op tijd tevreden te stellen. Dus hulde voor het barpersoneel.