Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaarlijkse concert Winkler Prins Harmonie

Door Eindredactie op vrijdag, 3 april, 2015 - 11:36

Het schoolorkest van scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam geeft vrijdag 17 april a.s. haar jaarlijkse concert in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam.

Het orkest, dat bestaat uit (oud-)leerlingen en (oud-)medewerkers, heeft net als voorgaande jaren weer een gevarieerd programma ingestudeerd. Met de muziek uit de film ‘Pearl Harbor’ staat de WPH stil bij het feit dat de Tweede Wereldoorlog 70 jaar geleden ten einde kwam. In contrast hiermee spelen de Veendammer muzikanten ook twee liedjes die het Eurovisie Songfestival hebben gewonnen: ‘Nocturne’ en ‘Euphoria’. Liefhebbers van Zuid-Amerikaanse ritmes komen aan hun trekken in het driedelige werk ‘Os Passaros do Brasil’ van de in december 2014 overleden Nederlandse componist Kees Vlak. Ook wordt een muzikale ode gebracht aan de eveneens in december 2014 overleden Joe Cocker door een selectie van zijn bekendste nummers te spelen. Natuurlijk mag ook de filmmuziek van ‘Frozen’ niet ontbreken. Dit is slechts een greep uit het repertoire van de Winkler Prins Harmonie.

Op de Winkler Prins worden jaarlijks twee talentenjachten gehouden. Robin Weishaupt viel op tijdens de Talentenjacht Populair. Met zijn vertolking van ‘Ik mag die aibels geern’ van de Groningse diva Wia Buze wist hij het publiek verrassend te boeien. Deze kleinkunstenaar zal het publiek laten merken dat hij meer kan dan alleen zingen. Naast Robin is er ook plaats gemaakt in het programma voor andere muzikale talenten van de school.

Kaarten voor het concert zijn van dinsdag 14 t/m donderdag 16 april tijdens kantooruren te koop bij de receptie van de Winkler Prins aan de J.G. Pinksterstraat 26 in Veendam. Ook ’s avonds aan de zaal kunt u kaarten kopen, mits deze nog beschikbaar zijn. De toegangsprijs is € 8 voor volwassenen en € 5 voor kinderen.

Het concert begint om 20.15 uur.