Overslaan en naar de inhoud gaan

VVV Veendam/Veenkoloniën lanceert tweede editie recreatiekrant

Door op donderdag, 2 april, 2015 - 17:00

IMG_3037.JPG

RECREATIEKRANT - Wethouder Henk-Jan Schmaal van de gemeente Veendam heeft donderdag 2 april jl. in de aanwezigheid van diverse toeristische ondernemers en organisatoren uit de Veenkoloniën de nieuwe editie van de gratis recreatiekrant voor de Veenkoloniën ontvangen.

Hij ontving deze uit handen van Jan Starke, directeur van het Huis voor de Kunst in Veendam. Deze schreef, op uitnodiging van de VVV, dit jaar het voorwoord voor de krant. Dit vanwege zijn inzet om Veendam landelijk en internationaal op de kaart te zetten.

Onder andere via de samenwerking met het Veenkoloniaal Symfonie Orkest waarmee ze jaarlijks een reeks van kamermuziekconcerten organiseren. Op 12 april zal het laatste concert van dit seizoen plaatshebben in het sfeervolle Huis voor de Kunst waar ook de uitreiking van de recreatiekrant plaats vond.

Jan Starke sprak voorafgaand aan de uitreiking over de parels van Veendam en de kracht van samenwerking bij de organisatie van evenementen in de regio. Teneinde elkaar te versterken. Wethouder Henk Jan Schmaal beaamde dit en riep de aanwezigen op om vooral het contact met elkaar op te zoeken, samen te werken en door te verwijzen naar elkaar.

In de recreatiekrant, die geheel bekostigd is vanuit de VVV lidmaatschapsgelden,  staat een evenementenkalender, diverse arrangementen, en een overzichtskaart waarop aangesloten VVV-leden uit Veendam, Pekela, Menterwolde en omliggende dorpen staan. Daarnaast staat er algemene informatie in over de Veenkoloniën en tips op het gebied van overnachten, eten& drinken en attracties.

Ook staat dit jaar het nieuwe arrangement ‘Boer zoekt land’ in de krant. Deze ontstong in samenwerking tussen de VVV, de Veenkoloniën landschapsgidsen, Museum ter Borg en de Stainkroeg in Ommelanderwijk.
De gratis verkrijgbare krant is vervaardigd door Sense Communicatie, in een tabloid-formaat met een oplage van 15.000 stuks. Inmiddels is de krant verkrijgbaar bij de VVV in Veendam en bij diverse toeristische punten in Groningen en Drenthe.

IMG_3029.JPG