Overslaan en naar de inhoud gaan

Exclusief optreden The Brinklz Bluesband
bij Het Perron

Door Eindredactie op zaterdag, 21 maart, 2015 - 16:00

20150321_Brinklz.jpg

OPTREDEN - Rondom de Drentsche ouwe bluesman Harm Brinksma (brinkels boogie band) is een nieuwe band geformeerd. Ex Cuby+Blizzards drummer Hannes Langkamp verzorgd de beats. Richard Vrieze op gitaar, Alfred Velthuis op de bas en Harm ‘Alarm’ Brinksma.

Van het geld dat Harm had verdiend in de zomer van 1966 met bessen plukken kocht hij zijn eerste mondharmonica, het was een Bluesharp in D en kostte 3 gulden 25.

Hij woonde in die tijd boven Harry Muskee aan de Vondellaan in Assen. Eelco Gelling woonde een paar blokken verderop. Dit zegt natuurlijk niets over de vraag of Harm een beetje mondharmonica kan spelen of niet. Wel heeft hij sindsdien minstens 300 mondharmonica's stuk geblazen. Ook dit zegt niets, noch het feit dat hij zo om en nabij 1500 optredens heeft gedaan met tientallen muzikanten in diverse bands.

De tien jaar met Jan Hooiveld in de Brinkels Boogie Band waren tropenjaren met legendarische optredens op bluesfestivals in het hele land. De laatste jaren heeft Harm als freelancer met veel Groninger muzikanten opgetreden, vaak ook in Duitsland. Een jaar geleden zocht de jonge bluesgitarist Richard Vrieze Harm op en dat klikte direct. Hun samenspel vloeit moeiteloos in elkaar over en het koppel creëerde een eigen geluid waar soul, funk en rock invloeden in doorklinken. 3 keer een stampende set bluesnummers. Oude opgepoetste juweeltjes, klassiekers en eigen werk. Komt allen !!

Zondag 12 april, aanvang 16.00 uur, toegang gratis!