Overslaan en naar de inhoud gaan

Clinic Donar op Wim Monnereauschool

Door Eindredactie op donderdag, 19 maart, 2015 - 16:13

20150319_Clinic_Donar_op_Wim_Monnereauschool_Clinic_Donar_(2).JPG

BASKETBAL - Op woensdag  18 maart 2015 hebben vijfendertig leerlingen van de Wim Monnereauschool in Veendam deelgenomen aan een basketbal clinic en een les over gezonde leefstijl in het kader van Health Energizers. Een basketbalinstructeur én twee spelers van eredivisieclub Donar uit Groningen waren aanwezig in Veendam.

Clinic
In de klas zijn er interactieve spelletjes gespeeld over het belang van gezonde voeding en voldoende beweging. Daarna hebben de leerlingen in de Parkstadhal op speelse wijze kennis gemaakt met basketbal. Zowel de clinic als de les zijn verzorgd door Ramon Wiersema, basketbalinstructeur van Donar. Ramon kreeg hierbij assistentie van Donar spelers Stefan Mladenovic en Mark Ridderhof. Voor de kinderen was het erg spannend om deze lange topbasketballers eens in het echt te ontmoeten.

Health Energizers
Donar wil met het project Health Energizers hun maatschappelijke betrokkenheid tonen en meer kinderen motiveren te gaan bewegen en sporten. Tegelijkertijd willen ze de kinderen bewust maken van het belang van een gezonde leefstijl. Daarnaast willen ze de lokale basketbalvereniging, in dit geval bv Aquila, ondersteunen met als doel een bijdrage te leveren aan de aanwas van nieuwe leden. Meer informatie is te vinden op www.bvaquila.nl.