Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf judoka's geplaatst voor NK Judo -18 jaar

Door Eindredactie op maandag, 16 maart, 2015 - 07:08

JUDO - Het Nederlands Kampioenschap -15 jaar is nauwelijk 1 week geleden of de wedstrijdgroep van Judoteam Veendam-BVHS stond zaterdag alweer op het districtskampioenschap -18 jaar. Op het districtskampioenschap waren per gewichtscategorie 4 plaatsbewijzen te verdienen voor het Nederlands Kampioenschap. De Veendammer judoka's wisten uiteindelijk 5 plaatsingen voor dit NK af te dwingen.
 
Bij de heren wisten Huub Raspe, Roy Aelkema en Gijs Bakker als 3e te eindigen en zich daarmee te plaatsen. Huub deed dit in de klasse -50 kg, Roy stond sterk te daaien in de klasse -66 kg en Gijs Bakker sloot een blessureperiode af door knap derde te worden en gaf aan weer terug te zijn.
De dames Zoë Klunder en Larissa Bultena werden ook derde. In de klasse -57 kg zette Zoë haar stijgende lijn voort en plaatste zich als 13-jarige knap voor dit NK. Larissa Bultena was niet in topvorm maar plaatste zich toch voor het NK. Over 3 weken zal ook zij voluit gaan op het NK.
 
De judoka's Sander Hoogeveen, Joost Everts en Thom Hensens deden het uitstekend maar verloren helaas de strijd om de derde plaats.