Overslaan en naar de inhoud gaan

Orgelconcert Everhard Zwart in Grote Kerk Wildervank
Thema “Jan Zwart en zijn leerlingen”

Door Eindredactie op vrijdag, 13 maart, 2015 - 16:35

ORGEL - Op zaterdag 21 maart komt Everhard Zwart, een telg uit de bekende organistenfamilie, een concert geven. Het begint om 20:00 uur en de toegang is 8 euro.

Naast een aantal werken van bekende componisten, die Jan Zwart ook graag speelde, zullen we werken horen van Mudde, Kee, Asma, W.H. Zwart en Tollig. De avond begint en eindigt met Jan Zwart. Er zullen dus veel psalmbewerkingen gespeeld worden. Voor de liefhebber wordt dit dus een avond smullen van orgelmuziek dat prachtig klinkt op het romantische Walcker-orgel.

Everhard Zwart (5 augustus 1958), Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, zoon van Willem Hendrik Zwart, kleinzoon van de legendarische Jan Zwart, die leerling was van Feike Asma.

Everhard verwierf reeds grote bekendheid als organist, enerzijds door zijn enthousiaste ijver voor de "Hollandse Koraalkunst", waarvoor de basis al werd gelegd door zijn grootvader, anderzijds door zijn virtuoze vertolking van vele grote composities uit de orgelliteratuur.

De Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank nodigt u uit om deze avond te komen genieten van deze orgelmuziek