Overslaan en naar de inhoud gaan

Theatervoorstelling Week van het Geld
voor HAVO leerlingen Winkler Prins

Door op dinsdag, 10 maart, 2015 - 20:46

VOORSTELLING - Wethouder Bert Wierenga geeft op woensdag 11 maart 2015 om 10.45 uur de aftrap voor een speciale voorstelling van Theatergroep PlayBack in de aula van scholengemeenschap Winkler Prins aan de Raadsgildenlaan in Veendam. In het kader van de Week van het Geld speelt PlayBack voor 75 HAVO-4 leerlingen van de school de voorstelling Crisis.

De Week van het Geld wordt dit jaar van 9 tot en met 13 maart gehouden. Op diverse plaatsen in Nederland wordt dan aandacht besteed aan het leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Bert Wierenga verleent graag zijn medewerking aan dit bijzondere project. “Geef niet meer geld uit dan je kunt, dat lijkt zo’n vanzelfsprekendheid. Toch blijken er voor jongeren allerlei gevaren op de loer te liggen, waardoor ze in financiële problemen kunnen komen. Ik vind het een uitstekend initiatief van de Winkler Prins om met een speciale theatervoorstelling aandacht te vragen voor het verantwoord omgaan met geld. Voorkomen is ook in dit opzicht beter dan genezen!”

Praten over geld uit de taboesfeer halen
‘Crisis’ is een dynamische en uitdagende theatervoorstelling over drie jongeren die moeilijkheden ervaren in hun omgang met geld. Binnen de interactieve gedeeltes onderzoekt PlayBack samen met het publiek de grenzen en mogelijkheden van geld. Er worden vragen gesteld als: is geld belangrijk voor jou? Verlang jij naar rijkdom? Laat jij je makkelijk verleiden? En wanneer liggen schulden op de loer? Op die manier haalt PlayBack praten over geld uit de taboesfeer.