Overslaan en naar de inhoud gaan

Seniorenprogramma Golfclub De Compagnie gecertificeerd

Door Eindredactie op dinsdag, 10 maart, 2015 - 14:57

20150310_Golf_golfactief_1.JPG

GOLF - Om haar leden in staat te stellen tot op hoge leeftijd te blijven sporten, heeft Golfclub De Compagnie een programma ingevoerd onder de naam "Golf Actief". Dit programma is gebaseerd op een door de Nederlandse Golf Federiatie (NGF) ontwikkelde methodiek.  De werkwijze omhelst een serie oefeningen die eraan bijdragen dat blessures worden voorkomen. Ook de specifieke spieren, nodig om te kunnen golfen, worden getraind en losgemaakt. Vanaf 2014 is een werkgroep binnen de golfclub aan het werk geweest dit programma te implementeren. Dit heeft ertoe geleid dat de NGF  het programma van De Compagnie op 6 maart j.l. heeft gecertificeerd.  

Eisen
Om voor certificering in aanmerking te komen hanteert de Nederlandse Golf Federatie een aantal stringente eisen. Zo moeten de lessen binnen het programma, zowel individueel als groepsgewijs, aantoonbaar afgestemd zijn op 50-plussers en dienen ze de fysieke conditie van de deelnemers te bevorderen. Daarnaast worden er normen gesteld aan de baan en de oefenfaciliteiten. Deze dienen te zijn afgestemd op het medegebruik door senioren. Ook wordt van de club verwacht dat zij activiteiten ontwikkelt die uitnodigend zijn voor oudere leden en die bijdragen aan de sociale cohesie binnen de club. Een jaar na invoering scoort het 'Golf Actief'-programma van De Compagnie op alle punten  positief, zodat binnenkort het schildje met het Committed tot Senioren-logo, dat behoort bij het certificaat, de muur van het clubhuis zal sieren.

Een levenlang golf
Golf is bij uitstek een sport die van jonge tot op zeer hoge leeftijd kan worden beoefend. Om verminderde fysieke vermogens van de ouder wordende speler te ondervangen en de fitheid te vergroten, is De Compagnie een samenwerking aangegaan met van de fysiotherapeuten van Golfkliniek Noord te Hoogezand. 

Vanaf april 2015 zullen op de dinsdagmorgen en donderdagmiddag weer enkele groepen starten met het 10 weken durende  ' Golf Actief' - programma.