20150308_Judo_foto_01.JPG
Sarah Hector (midden) 2e in de -52

JUDO - De judoka's van Judoschool Veendam hebben opmerkelijk goed gepresteerd op het NK -15 jaar.

De Veendammer judoka's behaalden maar liefst 3 medailles op het NK.

Sarah Hector werd 2e in de klasse -52 kilogram. De 12- jarige judoka ging als een speer door de voorronden. Met zeer overtuigend judo won zij al haar wedstrijden met een vol punt en plaatste zich voor de finale. Hierin werd verloren van de sterke Noa Hooi uit Mierlo.

Zoé Klunder ging eveneens overtuigend door haar voorronden heen in de klasse -57 kilogram. Driemaal ippon met verschillende technieken en daarmee plaatsing voor de finale.

20150308_Judo_foto_02.JPG
Links Tsjuck 3e in de -60 kg, rechts Zoé 2e in de -57 kg

In een prachtige finale leek Zoé aan het langste eind te trekken. Helaas wist zij haar ruime voorsprong net niet over de streep te trekken en werd uitstekend tweede.

Brons was er voor Tsjuck Kingma in de klasse -60 kg. Tsjuck was in topvorm en scoorde fraaie punten. In de wedstrijd om de derde plaats scoorde hij een mooi punt en liet hij zien dit ook tactisch goed vast te kunnen houden. Heel knap 3e?

Vera Raspe kwam in de categorie -48 kg ook erg ver. Zij verloor in de verlenging van de wedstrijd met het kleinste verschil haar wedstrijd om de derde plaats en moest genoegen nemen met een 5e plaats.

Daarnaast waren er nog klasseringen voor Lars van Oostrum 7e en Annelie Bultena en Thom Hensens 9e.