Overslaan en naar de inhoud gaan

Tentoonstelling Stichting Herdenkingsstenen
Veendam-Wildervank

Door Eindredactie op zaterdag, 7 maart, 2015 - 16:09

BIBLIOTHEEK - Van 14 maart tot en met 4 april is in Bibliotheek Veendam een tentoonstelling te zien van Stichting Herdenkingsstenen Veendam-Wildervank over de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Veendam en Wildervank.

Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak woonden er in Veendam en Wildervank meer dan tweehonderd Joden. In 1942 kwamen de eerste deportaties naar Westerbork en vervolgens naar de vernietigingskampen op gang, veelal vanaf het station in Veendam. 216 Joden zijn weggevoerd uit Veendam en Wildervank, waarvan er 195 zijn omgekomen in een vernietigingskamp.

Stichting Herdenkingsstenen Veendam-Wildervank heeft als doel om de nagedachtenis van de slachtoffers van de naziterreur levend te houden. Dit jaar worden er in Veendam en Wildervank herdenkingsstenen gelegd.

Tentoonstelling Bibliotheek Veendam
Van 14 maart tot en met 4 april is in Bibliotheek Veendam een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Veendam en Wildervank. De tentoonstelling bestaat uit een doorlopende diapresentatie en een collectie boeken die geleend kunnen worden. Op zaterdag 14, 21 en 28 maart zijn leden van de stichting aanwezig om te vertellen over de Joodse gemeenschap en vragen te beantwoorden.